„Culture Trip“, comparaţie între Sibiu şi Sighişoara: ce alegem?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Magheru, Sibiu
Strada Magheru, Sibiu

În România sunt atâtea locuri de văzut şi atâtea lucruri de făcut încât e greu să indici un anume loc pe care n-ar trebui să-l ratezi. The Culture Trip, o publicaţie online specializată în promovarea culturilor globale, s-a aventurat să facă o comparaţie între Sibiu şi Sighişoara pentru a alege destinaţia perfectă.

Sibiu şi Sighişoara sunt considerate două dintre atracţiile turistice ale României. Cu toate acestea, cele două destinaţii au de oferit lucruri diferite atunci când e vorba de bucătărie, obiective de vizitat sau viaţa de noapte. Oraşul romantic sau cetatea medievală - haideţi să vedem care e pe primul loc, scriu cei de la The Culture Trip.

Sursa citată aminteşte despre faptul că Forbes a plasat Sibiul în clasamentul celor mai romantice oraşe din Europa. „Dacă romanticii vor alege în mod sigur Sibiul, atunci Sighişoara este locul perfect pentru iubitorii de istorie”, crede autorul articolului. Oraşul găzduieşte una dintre cele mai bine păstrate cetăţei medievale de pe continent, iar fortăreaţa „este înconjurată de case colorate, ridicate de-a lungul străzilor, biserici gotice vechi şi porţi şi turnuri impresionante, care evidenţiază specificul acestei localităţi”.

Restaurante

Când vine vorba de bucătăria românească, în ambele oraşe pot fi găsite restaurante cu mâncare gustoasă. De la savuroasa ciorbă de fasole în pâine până la delicioasele sarmale, papanaşi - acestea nu lipsesc din meniul unui local cu bucate tradiţionale. Şi, cel mai important, sunt o mulţime atât în Sighişoara, câât şi în Sibiu.

Cu toate acestea, dacăeşti în căutarea unor mâncăruri mult mai variate, Sibiul este în faţă, scrie The Culture Trip. De la bucătăria românească la cea germană sau italiană sau portugheză, restaurantele din Sibiu oferă prânzuri şi cine fantastice. Mai mult decât atât, în luna septembrie, Sibiul va găzdui Festivalul Gastronomic din Transilvania timp de 10 zile.

Viaţa de noapte

Dacă eşti o persoană căreia îi place să se distreze, s-ar putea să alegi Sighişoara. „Cu o serie de baruri şi cluburi de noapte, poţi cu siguranţă găsi un loc unde să ieşi şi să te distrezi până la răsăritul soarelui. Acest lucru nu înseamnă că nu poţi face la fel şi în Sibiu, doar că oraşul nu este recunoscut neapărat pentru acest lucru, localnicii preferând pub-urile vintage unde pot bea şi purta discuţii toată seara”.

Evenimente

Sighişoara poate că atrage prin cunoscutul Festival Medieval, însă Sibiul are propriile evenimente care îl face atrăgător. De fapt, de la film la teatru şi festivalurile de muzică, Sibiul le are pe toate. „Evenimentele artistice ale oraşului fac din el o adevărată scenă care îi scoate pe oameni afară din case, iar pe turişti îi invită să cunoscă mai bine minţile creative ale acestuia”. La Sighişoara însă mai există şi un festival dedicat iubitorilor de filme horror - Festivalul Internaţional Vampire Film.

Festivalurile lunii august în judeţul Sibiu: de la filme horror şi lupte medievale la brânză, ţuică şi muzică trance

Verdictul

The Culture Trip: „Cu siguranţă, cele două oraşe din România merită să fie vizitate - Sibiul şi Sighişoara fiind destinaţii fascinante. Cu toate acestea, Sighişoara este mai bună dacă ai la dispoziţie câteva ore libere. Atracţia turistică principală este Cetatea Medievală, care poate fi descoperită în 2-3 ore şi de obicei, sunt mai puţine lucruri de văzut decât în Sibiu. Dacă viaţa de noapte este mai dinamică în Sighişoara, atunci în timpul zilei te poţi plictisi dacă nu te afli acolo în timpul Festivalului Medieval, când cetatea revine la viaţă şi te teleportează în trecut.

Pentru o escapadă de weekend sau o evadare romantică, Sibiul este cea mai bună opţiune. Pentru a descoperi întregul oraş vei avea nevoie de 2-3 zile. Cu atât de multe muzee, galerii de artă, restaurante şi lucruri de făcut, vei profita din plin de şederea ta în Sibiu, cucerit fiind de farmecul său.

În final, alegerea destinaţiei depinde de ceea ce-ţi doreşti şi de ceea ce cauţi în timpul vacanţei”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite