Conservele de carne de la Scandia Sibiu conţin cele mai puţine E-uri
0Facultatea de Alimentaţie din Braşov a realizat un top al conservelor de carne cu E-uri. Studiul a arătat că din cele 14 conserve de carne studiate nu există nici una care să fie fără E-uri.
Mai mult, 65 % dintre produse au în componenţă minimum 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea axistă şi un produs cu 8 E-uri, maximum găsit în acest tip de produse, notează newsbv.ro.
Clasamentul:
Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc în suc propriu 1 (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie - alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu
Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie - caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu
Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie - polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu
Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods - Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie - agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb
E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Acestea sunt substanţe naturale sau sintetice, ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.
Acest studiu a fost realizat de Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16.11.2011 - 09.12.2011, mai scrie newsbv.ro.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:
