Cât costă un kilogram de cireșe. Vânzător: „Au cumpărat pofticioșii”

0
Publicat:

Primele cireșe aduse din Spania au ajuns pe tarabele din România. Vânzătorii spun că sunt mai ieftine ca anul trecut, dar, cu toate acestea, prețul îii ține departe pe cumpărători.

Cireșe FOTO: Shutterstock
Cireșe FOTO: Shutterstock

Aduse din Spania, primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin din Sibiu. Un kilogram costă 100 de lei, mai ieftin decât anul trecut, atunci când cireșele costau 175 de lei, relatează jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

Singurul vânzător din piață care oferă cireșe spune că, până acum, a reușit să vândă câteva.

Le-am adus de marți după amiază. Au cumpărat pofticioșii. Am vândut până acum trei lădițe”, a spus vânzătorul pentru sursa citată.

În acceași piață se pot cumpăra și roșii românești, de la Pleșoiu, care costă 30 de lei kilogramul, căpșune care variază între 10 și 14 lei/kilogram. 

Cireşele, unele dintre cele mai delicioase fructe ale verii, care conţin o mulţime de vitamine, minerale şi antioxidanţi, sunt interzise celor care suferă de gastrită şi colită, dar şi persoanelor alergice.

Cu o porţie de aproximativ 125g de cireşe acoperim 20-30% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, vitamină a cărui acţiune este întărită de pigmenţii antocianici (cunoscuţi şi sub numele de Vitamina P), susţin specialiştii.

Aceeaşi porţie de cireşe permite asigurarea a 25% din aportul zilnic recomandat de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila frumuseţii pielii, antioxidant celular şi factor protector împotriva cancerului). Cireşele participă în egală măsură la acoperirea nevoilor organismului de vitamina B9 sau acid folic (anti-anemic).

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite