Boc: Autostrada Piteşti - Sibiu "va pleca la drum în acest an"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat, la Bacău, că proiectele tronsoanelor de autostradă Comarnic-Braşov şi Piteşti-Sibiu "vor pleca la drum în acest an".

CITEŞTE ŞI:

Autostrada Sibiu – Orăştie blocată în contestaţii

Boc: urmează să scoatem la licitaţie tronsonul de autostradă de la Sibiu la Piteşti

Aceste investiţii fac parte dintr-un "prim lot cuprinzând 20 de proiecte, aprobat miercuri (27 aprilie, n.r.) în Guvern, ce urmează a fi realizate în parteneriat public privat. (...) Tot în baza unui asemenea tip de colaborare vor mai fi realizate şi alte două tronsoane de autostrăzi: Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni şi Bucureşti - Focşani, care după discuţiile purtate azi (sâmbătă, 30 aprilie, n.r), cu liderii PDL din judeţele Moldovei, ar putea fi prelungit până la Suceava şi Siret, la ieşirea din ţară spre Ucraina", a declarat Emil Boc.

Premierul a afirmat că ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi-a arătat disponibilitatea să discute la Comisia Europeană prelungirea proiectului iniţial.

"Sper ca la discuţia finală cu Comisarul european pentru transporturi propunerea de astăzi, privind prelungirea autostrăzii Bucureşti - Focşani, să obţin ca tronsonul de autostradă să iasă din România pe la Siret să fie o reuşită. Mă bazez pe faptul că ieşirile către graniţele non europene sunt extrem de importante", a arătat el.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a susţinut că, aflându-se "în plin proces de negociere cu forurile europene din domeniu", a trebuit să fie "rezervată până în prezent", arătând totuşi că ceea ce s-a dorit s-a reuşit să se impună în realizarea noii reţele transeuropene.

Premierul Emil Boc a reafirmat necesitatea adoptării parteneriatelor public-privat ca soluţie pentru modernizarea mai rapidă a ţării, arătând că "nu sunt bani în nicio ţară să se facă proiecte mari doar din impozitele şi taxele de la buget".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite