VIDEO BAC 2014. Proba orală la Limba Română: Ce spun despre subiecte elevii din Satu Mare: "A fost foarte uşor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, din cei 2.328 de înscrişi, 2.008 sunt din promoţia curentă iar 319 din seriile anterioare    FOTO   Cristina Cîcău
Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, din cei 2.328 de înscrişi, 2.008 sunt din promoţia curentă iar 319 din seriile anterioare    FOTO   Cristina Cîcău

Absolvenţii de liceu din Satu Mare care s-au încumetat să se înscrie la examenul maturităţii au ieşit de la proba orală la Limba Română destul de încântaţi de subiectele primite. Unul dintre elevii de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a declarat că i-a căzut un subiect la care chiar se aştepta şi că speră ca rezultatele de la oral să reflecte şi notele de la scris.

Rând pe rând, după cum au fost programaţi, elevii din Satu Mare au început să sosească la licee de la primele ore ale dimineţii şi au intrat în sălile de examen. 

Chiar dacă la această proba nu primesc note, deci testarea nu are cum să le influenţeze media finală, tinerii au spus că au avut câteva emoţii.

Emoţii care însă nu le-au pus mari piedici. În jurul orei 11.00, după două ore petrecute în sala de examen, majoritatea candidaţilor au ieşit cu zâmbetul pe buze.

“Mi-a căzut un subiect la care pot să spun că mă aşteptam. Sper că rezultatele de la oral vor reflecta şi notele de la probele scrise”, a declarat unul dintre elevii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional  “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Elevii care susţin examenul de Bacalaureat de anul acesta au primit la această probă de evaluare subiectele elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Subiectele au conţinut texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Astfel, elevii au povestit că au trebuit să aleagăs un subiect în faţa comisie de examen - subiect care a constat într-un text pe marginea căruia au avut de vorbit liber. Textul a fost un fragment dintr-o operă literară sau un text întâlnit în viaţa de zi cu zi.

În urma examenului oral, elevii vor primi note sau admis/respins, ci vor primi un calificativ: experimentat, avansat, mediu sau începător.

Numărul candidaţilor la BAC este în continuă scădere de la an la an, cel puţin la Satu Mare. Astfel, dacă pentru prima sesiune a anului 2012, în judeţul Satu Mare s-au înscris 3.360 de candidaţi, iar anul trecut 2.862, în acest an numărul candidaţilor a scăzut la 2.327.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, din numărul total de înscrişi, 2.008 sunt din promoţia curentă iar 319 din seriile anterioare.

Vă recomandăm şi

FOTO Bac 2014. Proba orală la Limba Română, prea simplă pentru absolvenţii vasluieni: „Am avut emoţii degeaba”

BAC 2014 Proba orală la Limba Română. Absolvenţii de liceu din Vrancea s-au descurcat cu uşurinţă la evaluarea competenţelor lingvistice

BAC 2014 Proba orală la Limba Română. Elevii din Buzău, întrebaţi cum înfruntă necazurile din viaţa de zi cu zi VIDEO

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite