Trei ponturi care te ajută să faci nunta cu buget redus. Nu doar rochia, ci şi restaurantul poate aduce economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirii pot transforma nunta într-un profit dacă sunt atenţi pe ce cheltuie banii - foto: studioblitz.ro
Mirii pot transforma nunta într-un profit dacă sunt atenţi pe ce cheltuie banii - foto: studioblitz.ro

Organizatorii de evenimente au câteva recomandări pentru ca o nuntă să devină un eveniment profitabil şi nu o cheltuială imensă cu fiecare invitat în parte.

Nunţile sunt privite de multe ori ca nişte evenimente extrem de costisitoare, motiv pentru care mulţi renunţă la organizarea lor, nedorind ca prin acestea să ofere cuiva o seară plină de alcool şi mâncare.

E drept că unele evenimente pot să ajungă la ordinul sutelor de euro cheltuiţi pentru fiecare invitat în parte, dar la fel de bine o nuntă poată să fie şi o sursă de venit păstrând aceeaşi eleganţă şi notă de petrecere de zile mari.

Organizatorii de evenimente au identificat câteva trucuri prin care costul unei nunţi poate fi redus substanţial fără a afecta însă amploarea nunţii şi imaginea ei.

În primul rând, aceştia fac referire la rochia de mireasă şi la închiriatul el.

„Există extrem de multe saloane de rochii de mireasă sau chiar designeri care închiriază rochii de mireasă deosebite, la preţuri de bun simţ, rochii care altfel ar ajunge să coste chiar şi 2500-3000 de euro. Pentru a fi siguri că rochia respectivă nu a mai fost purtată la o altă nuntă în acea locaţie sau oraş vă puteţi îndrepta atenţia spre a închiria o rochie de mireasă de la saloanele din alte judeţe”, afirmă Cristina Nemeş, managerul firme de organizări de evenimente Mega Events.

În acest caz economia făcută poată să fie chiar de 2000 de euro, fără ca cineva să observe acest lucru, bani numai buni de o lună de miere.

„Nu doar rochia, ci şi locaţia poate aduce o economie la bugetul nunţii. Sălile de evenimente de la marginea oraşului practică mereu preţuri mai bune decât cele din centrul oraşelor, chiar dacă uneori oferă calitate chiar superioară locaţiilor centrale. Diferenţa de preţ la meniu poate ajunge chiar la 10 euro, ceea ce la un eveniment care începe de la 100 de persoane înseamnă o economie serioasă.”, mai afirmă eventplannerul.

Cel de-al treilea pont oferit de organizatorii de evenimente,pentru a face economii la nuntă, dar fără a face rabat de la calitate îl reprezintă tortul. Aici economia nu este atât de considerabilă dacă nu este vorba de un eveniment foarte mare, dar totuşi sunt bani care pot fi cel puţin redirecţionaţi către un alt serviciu.

„Un tort de marţipan poate costa o mică avere, chiar dacă este unul extrem de simplu, iar pe când ajunge pe masa clienţilor este deseori atât de urât feliat, încât nu îţi mai vine să îl mănânci. Tot mai multe cofetării oferă posibilitatea realizării unui tort fals pentru prezentare şi a unui tort, gata feliat. Feliile porţionate frumos, de la cofetărie se servesc în timp ce lumea primeşte tortul în sală. Este şi mai practic, şi mai aspectuos şi mai ieftin totul”, afirmă organizatoarea Cristina Nemeş. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite