Telefoanele sună nebuneşte la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Solicitările au crescut cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Judeţean de Ambulanţă este tot mai solicitat de sătmăreni, în pofida faptului că există centre de permanenţă aproape nefolosite în judeţul Satu Mare, cărora nu le trece nimeni pragul.

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean sunt, aşa cum îi place managerului Gabriela Opriş să spună” prima linie,indiferent că este vorba de medici, asistenţi sau ambulanţieri. Ei sunt cei care dau primii piept cu situaţiile tragice, triste sau neplăcute.

Şi cu toate că prin postura lor sunt un serviciu şi nişte oameni solicitaţi şi puşi să lucreze sub stres, acesta nu se diminuează, ci creşte de la an la an. O arată cel mai recent raport întocmit de cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

„Avem multe semne de întrebare vis-a-vis de creşterea atât de mare a numărului solicitărilor. Faţă de primul trimestru al anului 2016, vreau să vă spun solicitările au crescut cu 2670 de solicitări, în condiţiile în care numărul de personal nu s-a majorat cu nimic, în condiţiile în care personalul operativ este de 131 de persoane, în condiţiile în care flota, respectiv parcul auto nu are nici un fel de îmbunătăţire, dimpotrivă maşinile sunt îmbătrânite. Maşinile au peste 600.000 de km, o parte şi în ordine descrescătoare 500.000, 400.000 , din cele 29 de ambulanţe pe care le avem în dotare. În concluzie între 20% şi 25% au crescut numărul solicitărilor faţăde aceeaşi perioadă a anului 2016.”, a declarat pentru ObiectivSM Gabriela Opriş, managerul SJA Satu Mare.

Una dintre cauzele identificate de cei de la Ambulanţă este populaţia îmbătrânită şi nevoilor lor de a beneficia de asistenţă medicală. Dar aceasta nu este singura cauză.

„Neprezentarea pacienţilor la medicii de familie şi la centrele de permanenţă poate fi o altă cauză. Eu astea le susţin şi spun că ar fi primul pas pentru a avea o conduită corectă, în afară de a solicita echipajul de ambulanţă pentru ca ei să aibă parte de o consultaţie specializată.”, a mai completat managerul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite