Strigătul disperat al unei mame care vrea să-şi scape copilul de la moarte: „Dragoş nu poate aştepta! Doar o operaţie în străinătate îi poate salva viaţa“

0
0
Micuţul Dragoş are nevoie urgentă de ajutor. FOTO Raluca Sabou
Micuţul Dragoş are nevoie urgentă de ajutor. FOTO Raluca Sabou

Doi sătmăreni trec prin clipe foarte dificile după ce micuţul lor de în vârstă de opt luni a fost diagnosticat cu o boală gravă. Au nevoie de aproximativ 40 de mii de euro pentru a pleca în străinătate acolo unde cel mic poate fi operat. Din păcate, intervenţia care i-ar salva viaţa nu se poate face în România.

Micuţul Dragoş Sabou a fost diagnosticat cu o boală gravă cardiacă, care se manifestă ca o hemoragie severă şi care îi pune viaţa în pericol micuţului pe care părinţii încearcă cu disperare să îl salveze. 

Dragoş, în vârstă de opt luni este primul copil al soţilor Sabou, însă la numai zece zile după ce s-a născut a primit diagnosticul. De atunci părinţii au făcut tot posibilul ca micuţul să fie cât mai bine îngrijit, au fost la mai mulţi medici, iar într-un final au decis să se mute o perioadă la Bucureşti pentru a merge regulat cu cel mic la controale. Situaţia a devenit mai gravă la sfârşitul săptămânii trecute când părinţii au ajuns de urgenţă cu cel mic la spital.

„A fost asimptomatic, asta până duminică dimineaţa când a vărsat sânge,mult sânge. Am mers la spital de urgenţă, unde a mai vărsat odată mai mult sânge! Au fost momente cumplite! După mai multe investigaţii am primit diagnostic: cavernom de vena porta. Dragoş era deja într-un stadiu foarte grav, avea hemoragie internă, leucocite 1000, trombocite 60...şi o anemie soră cu moartea. A primit de urgenţă sânge şi apoi a urmat o transfuzie de trombocite“, povesteşte mama băieţelului. 

Ca şi cum lupta nu ar fi fost oricum prea grea, cei doi părinţi au primit o altă veste şocantă: micuţul lor are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală în străinătate, acolo unde astfel de intervenţii pot fi făcute, dar în schimbul unor costuri foarte mari. Mai precis, părinţii au nevoie de aproximativ 40.000 de euro pentru  a plăti costurile deplasării şi operaţia micuţului Dragoş. Medicii i-au sfătuit pe părinţi să nu mai astepte şi să facă rost cât de repede de suma necesară pentru a pleca cu cel mic în străinătate. În ţara noastră nu există echipamentul medical necesar pentru a se putea interveni şi a-i fi salvată viaţa lui Dragoş.

„În acest sfârşit de săptămână, micuţul a fost internat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” din capitala cu hemoragie interna si hematemeza, unde medicii i-au dat următorul diagnostic: cavernom de vena porta (splenomegalomie, tromboză de venă porta, hipertesiune portală, pancitopenie, hipersplenism). Ne-am consultat cu medicii români care ne-au spus că doar în Belgia, Germania sau Anglia poate fi făcută această operaţie care să ne salveze micuţul, însă costurile sunt enorme, fiind cuprinse între 30.000 – 40.000 de euro. Intervenţia îi salvează viaţa, fără aceasta nu are şanse de supravieţuire“, explică Raluca Sabou, mămica lui Dragoş.

O luptă cu un sistem bolnav

Deşi statul ar trebui să aibă posibilitatea de a le oferi o şansă acestor copiii, din cauza lipsei fondurilor singurii care duc greul sunt părinţii. Aceştia sunt nevoiţi să apeleaze la bunăvoinţa semenilor lor pentru învinge un sistem, din păcate mult prea bolnav.

„Din păcate, statul nu şi-a onorat plăţile la spitale şi ei nu mai vor să accepte formularul E112. Prin E112 statul român ar trebui să deconteze operaţiile în străinătate, dar spitalele nu şi-au primit banii de la stat de la cazurile pe care le-au avut. Şi astfel, ei refuză să mai primească pacienţi cu formularul E112 atâta timp cât nu îşi achită datoriile faţă de ei, iar Dragoş nu poate aştepta...“, spune mămica lui Dragoş.

Acum micuţul se află acasă, starea lui este oarecum stabilă, însă fiecare zi care trece e o povară tot mai grea pe umerii celor doi părinţi care îşi doresc să îşi vadă copilul sănătos.

„Acum ne-au externat deoarece el are sistem imunitar extrem de scăzut şi în spital este risc mare de infecţie. Starea lui acum este cât de cât stabilă, urmează să mergem la spital periodic pentru a-i verifica starea de sănătate, până reuşim să îl operam. Există riscul mare să apară complicaţii, de aceea trebuie operat cât mai repede“, spune Raluca Sabou. 

Cei care doresc să o ajute pe tânăra mamă o pot face donând în următoarele conturi bancare, orice sumă cât de mică poate conta: 

RO09BTRL03101201N23121xx

bebelus

Sabou Raluca Mariana-cont în lei

RO62BTRLRONCRT0205814402

Sabou Octavian Petrut-cont în lei

RO60INGB0000999905775502 - Sabou Octavian cont în lei

RO97INGB0000999905775515, cod Swift: INGBROBU, în euro Sabou Octavian

RO81BTRL03104201N23121XX Swift:BTRL RO 22 SMA Sabou Raluca Mariana-cont în euro

De altfel, bunicul lui a postat şi el un mesaj pentru cei care vor face un mic efort pentru a veni în sprijinul financiar al familiei: „Este nepoţelul meu. Vă rugăm foarte mult să ne ajutaţi, fiecare cu ce poate:o sumă de bani cât de mică, o idee pentru a ne ajuta unde putem să obţinem un ajutor financiar şi chiar o rugăciune, toate sunt binevenite. Vă mulţumim foarte mult !!!“, scrie Ilie Sabou pe pagina personală de socializare.

( FOTO dreapta: Dragoş Sabou înainte de spitalizare, sursa: Raluca Sabou)

Vă mai recomandăm:

Povestea băiatului de 12 ani, diagnosticat cu o tumoră rară a bazinului, salvat după ce i s-a montat un dispozitiv unic în lume

„Artişti pentru un artist. Toţi pentru unul“. Campanie umanitară dedicată actorului botoşănean Volin Costin

Un copil de nici doi ani, operat pe creier, are nevoie de ajutor pe patul de spital

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri