Rezultate alegeri parlamentare 2016 Satu Mare. UDMR  a câştigat 40% dintre voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Satu Mare. Cei peste 310.000 de sătmăreni au ales, duminică, 11 decembrie, şapte parlamentari, cinci deputaţi şi doi senatori, la fel ca la ultimul scrutin pentru Parlamentul României, din 2012, când s-a votat pe colegii uninominale.


UPDATE 07:30 După numărarea a 99% dintre voturi, procentele obţinute de partide sunt următoarele: 

UDMR - 40,08%, PSD - 28,97%, PNL - 15,34% ALDE - 5,18%, USR - 3,24% , PMP - 2,64% , PRU- 2,14%

UPDATE 22:40: În lipsa unor cifre clare cu privire la judeţul Satu Mare, reprezentanţii partidelor se raportează doar la rezultatele exit-poll-urilor prezentate până în prezent. 

La PSD este cea mai mare bucurie, aceştia sperând că vor obţine şi la nivel judeţean un raport la fel de consistent faţă de celelalte partide

”Este o mare bucurie. Ne bucurăm că la nivel naţional am obţinut aceste rezultate pe măsura muncii noastre, pe măsura programului nostru de guvernare. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit, care ne-au susţinut şi în campanie, dar mai ales astăzi, în ziua votului, şi aşteptăm cu nerăbdare să aflăm rezultatele de pe judeţul Satu Mare”, a declarat preşedinte PSD, Aurelia Fedorca. 

”În primul rând mulţumesc întregii echipe PSD, tuturor colegilor, pentru munca pe care au depus-o şi efortul care l-au făcut pentru acest rezultat, care este dovada muncii tuturor colegilor şi a programului bun pe care-l avem. Noi ne dorim să ajungem cât de repede se poate acolo, să ne punem pe treabă, să muncim şi să implementăm programul”, a declarat Ioana Bran, candidată la Camera Deputaţilor de pe prima poziţie

La PNL sentimentul a fost unul de resemnare, mai ales după ce la nivel naţional diferenţa de procente a fost de 25% conform primelor exit-poll-uri, diferenţă care nu e exclus să se regăsească şi la Satu Mare

 ”Din păcate, este foarte clar că PSD-ul va câştiga aceste alegeri. Eu sper că nu la o aşa mare diferenţă de scor pe cât arată acest exit-poll. Este foarte clar că diferenţa este mare şi va rămâne mare. Sper că nu va fi atât de mare cât o vedem acolo. Mai departe, din punctul meu de vedere, este foarte clar că, având în vedere prezenţa foarte scăzută la vot, o parte însemnată a României instruite nu s-a prezentat la vot. România instruită, acei oameni care sunt dezamăgiţi de clasa politică nu au venit să voteze astăzi”, a declarat Adrian Albu, candidat la Senat, pentru portalsm.ro

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Satu Mare urmează să fie făcute publice în scurt timp, concomitent cu înregistrarea proceselor verbale venite din secţiile de votare.

În judeţul Satu Mare peste 310.000 de persoane au fost aşteptate la vot, dar prezenţa a fost departe de a fi una istorică. Cetăţenii au avut de ales persoanele pe care le consideră potrivite pentru a ocupa locurile de deputaţi şi de senatori care revin judeţului.

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Satu Mare

Satu Mare va trimite la Bucureşti şapte parlamentari, cinci dintre aceştia fiind deputaţi şi doi senatori, la fel ca la ultimul scrutin pentru Parlamentul României, din 2012, când s-a votat pe colegii uninominale.

Organizarea celor 334 de secţii de votare a presupus costurile - cele logistice şi materiale au fost aproximativ 360.000 lei, iar cele cu indemnizaţiile celor din secţiile de votare sunt estimate să atingă suma de 1,4 milioane lei.

La alegerile parlamentare din 2012, prezenţa la vot în judeţul Satu Mare a fost de 38,19%.

Mai puteţi citi:

Ghid practic pentru alegerile parlamentare: unde poţi vota, ce e interzis în cabina de vot şi cum va fi vremea duminică

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite