Pesta porcină africană duce la noi confiscări la Vama Halmeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de kilograme de carne de porc, dar şi furaje, au fost confiscate la Vama Halmeu, frontiera de nord a României cu Ucraina. Focarele de pestă porcină africană din statul vecin menţin starea de alertă la graniţe şi interdicţia de vânzare a porcilor în târgurile din judeţ.

Pesta porcină africană, boală specifică porcilor, cu mari repercursiuni economice, face ca toţi ochii inspectorilor sanitari veterinari să fie aţintiţi asupra Vamei Halmeu, acolo pe unde în urmă cu numai o săptămână un cetăţean a încercat să introducă în ţară salam infestat cu această boală. 

Un nou transport de carne, dar şi furahe pentru porci de această dată, a fost oprit şi confiscat la vama Halmeu, în această săptămână.

„ În urma controalelor efectuate în Postul de Inspecţie la Frontieră Halmeu, împreună cu Poliţia de Frontieră şi Biroul Vamal Halmeu, a fost supusă sechestrului / reţinerii oficiale, cantitatea de : 158 Kg produse alimentare şi 38 kg furaj pentru animale, în valoare totală  de : 3.923 lei., Din produsele reţinute au fost recoltate probe pentru examene de laborator, cu respectarea legislaţiei Sanitare Veterinare în vigoare.  Produsele au fost denaturate, confiscate şi incinerate , într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.”, se arată într-o comunicare a celor de la DSVS Satu Mare.

Satu Mare s-a confruntat cu pesta porcină africană în două rânduri, când pe raza judeţului s-au depistat focare de pestă porcină africană, care au fost distruse de către cei de la DSVSA. Deocamdată astfel de focare mai sunt prezente pe teritoriul Ucrainei, motiv pentru care orice carne sau produse din carne provenite din această ţară sunt atent controlate. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite