Modalitate de atrage medici în spitalele din Satu Mare. Guvernul maghiar le construieşte locuinţe de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii medici care vor accepta să lucreze pe viitor la Spitalul Judeţean din Satu Mare vor primi locuinţă de serviciu. Banii vin de la Guvernul Ungariei care face deja a treia investiţie de acest gen în ţara noastră.

Într-o zonă liniştită a oraşului, în noul cartier Dara, mai exact pe strada Eugen Ionesco, va fi construit un ansamblu de locuinţe de serviciu destinat medicilor şi tinerilor actori. Locuinţele vor fi construite de către fundaţia “Studium” şi vor avea menirea de a-i ţine acasă pe tinerii intelectuali, în primul rând medici şi actori, oferindu-le astfel condiţii optime de a-şi începe cariera pe meleagurile natale şi de a-şi întemeia aici familii.

Mai exact, este vorba de un complex de şase locuinţe, compus din tei garsoniere şi trei apartamente cu două camere. Aceste locuinţe ar putea să fie ocupate de unii din medicii rezidenţi care lucrează acum în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare. Locatarii vor avea dreptul să stea aici doi ani, iar condiţia este să aibă până în 35 de ani şi să fie absolvenţi de Medicină. Vicepreşedintele Fundaţiei "Studium", Vass Levente a declarat că locuinţele vor fi acordate pe o perioadă de doi ani în mod gratuit medicilor care lucrează în sistemul public de sănătate, menţionând că scopul proiectului este de a determina medicii să vină în Satu Mare şi să se stabilească aici.

Potrivit estimărilor, investiţia se va cifra la aproximativ 280.000 de euro, iar inaugurarea clădirii va avea loc la finele anului 2016. Cea mai mare parte din bani vin de la Guvernul Ungariei, dar vor fi accesaţi şi bani europeni.

image

Proiectul de la Satu Mare nu este primul de acest gen. Fundaţia 'Studium" a mai construit un astfel de bloc pentru tinerii absolvenţi şi la Târgu Mureş , iar la Sfântu Gheorghe se află în construcţie.Succesul de care s-au bucurat acolo i-a făcut să înceapă un nou proiect. Chiar dacă lucrările încă nu au început şi locul a fost sfinţit abia vineri, autorităţile sunt sigure că aceste locuinţe va face ca numărul medicilor din Satu Mare să crească.

"Aceste locuinţe o să ajute medicii să rămână în ţară. O să ajute efectiv să rămână pe locurile natale şi să ajute oamenii care au nevoie de serviciile şi de tot ceea ce au învăţat domniile lor la facultate", afirmă Vass Levente, vicepreşedintele Fundaţiei "Studium".

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare un număr de 11 din cele 49 de posturi pentru medici necesare sunt pentru rezidenţi. Potrivit unei statistici întocmite anul trecut, la Spitalul Judeţean Satu Mare este nevoie, în total, de 160 de posturi.  Din acestea, 49 sunt pentru medici, din care 11 pentru rezidenţi, trei pentru farmacişti, 83 pentru personal mediu sanitar, 41 pentru personal auxiliar, 12 pentru TESA, iar două pentru personal de deservire.

Vă recomandăm şi

Capitol nou în Legea Locuinţelor. UDMR propune locuinţe de sprijin pentru persoanele care au fost executate silit

Guvernul vrea să transforme programul „Prima Casă“ în „Noua Casă“, destinat achiziţiei numai de locuinţe noi

Peste 300 de gospodării inundate, 12 persoane evacuate şi locuinţe izolate, în Teleorman

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite