Liviu Dragnea, la Slatina: "Mircea Govor e un om foarte glumeţ. DNA îl anchetează pentru nişte declaraţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, miercuri, la Slatina, cum vede situaţia preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, care este anchetat de DNA, el afirmând că acesta este cercetat pentru "aşa-zise declaraţii" şi pentru faptul că "e un om foarte glumeţ", relatează Mediafax.

"DNA îl anchetează pentru niste declaraţii sau aşa-zise declaraţii. E o înregistrare apărută. Să-l cerceteze, nu ştiu ce a făcut", a spus Dragnea.

Jurnaliştii i-au menţionat că Govor obligă şefii de deconcentrate să se implice în campania lui Victor Ponta, iar Dragnea a răspuns: "Din câte am auzit eu, Mircea Govor avea instrumente de tortură de la inchizitie şi îi schingiuia".

Pe de altă parte, la precizarea jurnaliştilor că Govor îi ameninţa pe cei din judeţ că nu le mai da funcţii, Dragnea a replicat: "Govor e un om foarte glumeţ".

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis o anchetă în care este vizat  preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, în urma înregistrărilor apărute în presă, în care acesta şi-ar fi ameninţat colegii că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu câştigă alegerile. Govor urmează să fie investigat în legătura cu infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite 

În înregistrarea audio, Govor susţine că a vorbit cu „preasfinţitul” şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta.

„Deci noi facem ce trebuie pentru judeţ şi ne pişăm pe şefii noştri…..Nu se mai poate să-l dăm în aia, nici pe el, nici pe … de la municipiu. Nu există asemenea vocabular, să-l dăm in aia sau în aia de Ponta sau de Dragnea. Nu există aşa ceva şi nu va mai exista, garantez eu. În judeţul Satu Mare, cât sunt eu aici nu vor mai exista aşa feluri de oameni. Să-i ia mama dracului pe toti, că n-am nevoie de toţi nenorociţii în jurul meu. Deci am nevoie decât de cei cu care pot face treabă, restul valea”, spune Govor, potrivit stenogramelor redate de gandul.info.

Mircea Govor a fost înregistrat în timp ce le spunea colegilor de partid că Ponta şi Dragnea nu merită bătaie de joc din partea lor şi le explică acestora “cine mă-sa e Iohannis”.

„Nu mai am nevoie de filfizoni. Că nu-s eu să-mi ţin (neinteligibil) de râs. Faţă de toată lumea. Că nu se poate, domne. Că nu se poate pentru că oamenii ăştia Ponta si Dragnea nu merită bătaia asta de joc (neinteligibil) cu cine, cu Iohannis. Cine mă-sa e Iohannis? Ce-a făcut, domnule, ACL pentru voi, pentru oamenii din judeţul Satu Mare? Nimeni, nimic. Dar aici este o tactică cât se poate de nesimţită. Deci chiar m-am săturat. O să merg acuma la Bucureşti, o să-i spun exact situaţia şi o să le spun fraţilor, despre asta e vorba. Dacă în municipiu nu poţi să discuţi cu nimeni, de asta s-a întâmplat ……(neinteligibil, sună un telefon), n-a vrut să ia măsuri dure acuma înainte că s-a gândit ……(neinteligibil). Dar mâine o să zic tot. Şi mă duc la organizatţe, nicio problemă. Dar nu sunt eu slugă, măi, frate, dar ce credeţi? Deocamdată mi s-a dat sarcina asta să conduc faţă de voi”, le explica preşedintele PSD colegilor de partid.

Preşedintele PSD Satu Mare a mai fost surprins ameninţându-şi colegii de partid că, dacă nu vor avea rezultate în turul II al alegerilor prezidenţiale, nu vor mai primi bani de la Consiliul Judeţean, dar nici de la bugetul de stat. Potrivit înregistrărilor gandul, Govor le spune clar directorilor de deconcentrate care au fost numiţi politic şi directorilor de şcoli că, dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă.

„Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero, când se impart …(neinteligibil) zero  şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. Unde ai fost, măi? Unde a fost …(neinteligibil) de la şcoală? Cum să fie la şcoală, mă? Eu ce-s, tâmpit? M-am dus şi am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil). Să-ţi spun ceva, de luni nu mai vine la şcoală, să se ducă să se odihnească. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic , directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat. Eu îmi asum pentru traba asta şi plec şi eu, nicio problemă, dar nu stau în faţa voastră să mă fac de râs. Nu stau, s-a terminat”, spune Govor.

De asemenea, liderul PSD le-a impus colegilor că în fata secţiei de votare vrea să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul şi să le spună că speră să fie de partea lor.

„Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare, nu-I aci, sunaţi-l să vină urgent. Deci asta spun, în fata secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniti să fiţi de partea noastră şi la revedere. Dacă aveţi probleme acolo ... Vă garantez. Deci la fiecare secţie de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba. Le spuneţi. Vă spun sincer, eu vă garantez, toţi care vor pierde, eu nu vă ….(neinteligibil). Ăla care o pierdut cu mine nu se mai vede nu mai vede, de partidul ăsta vorbesc. De-aci încolo, iar eu la Consiliul judeţean în nici într-un caz”, a mai adăugat Govor.

Pe lângă şefii de deconcentrate şi directorii de şcoală, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor susţine că a vorbit cu „preasfinţitul” şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta. În caz contrar, pot să-şi ia adio de la fonduri, iar „preotesele” vor fi date afară.

„Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil)  Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa’cu mâna-ntinsă  şi noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă  la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem  noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul”, le-a spus Govor colegilor, potrivit înregistrărilor gandul.

Vă recomandăm şi

EXCLUSIV Baronul PSD de Satu Mare, întâlnire secretă cu agenţii electorali ai bisericii care fac campanie pentru Ponta

Arhimandritul Siluan Visan: „Îmi este ruşine de atitudinea ierarhilor şi preoţilor în jocul murdar al politicii“

UPDATE Guvernul cadoriseşte Episcopia Maramureş-Sătmar, unde preoţi au făcut campanie pro Ponta, cu clădirea SRI

Anchetă DNA în cazul preşedintelui PSD Mircea Govor. Acesta a fost înregistrat când şi-ar fi ameninţat colegii

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite