Greva de la Electrolux Satu Mare continuă. Zece zile de proteste, niciun rezultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 850 de muncitori ai fabricii Electrolux din Satu Mare au decis să continue greva, după ce conducerea fabricii a refuzat să cedeze vreun capitol în timpul discuțiilor purtate în cursul săptămânii cu liderii sindicali. 

Membrii Sindicatului „Samus” din fabrică au decis să continue greva după ce inițial accceptaseră reducerile din venitul anual de anul trecut impuse de conducere, adică tăierea primelor de sărbători, a primelor de vacanţe și înlocuirea plății orelor suplimentare cu compensarea acestora prin zile libere. Aceștia sunt deciși însă să nu renunțe la salariile compensatorii, care par, potrivit liderului sindical Sorin Faur, „cea mai importantă revendicare”. Decizia sindicaliștilor impinge conflictul de muncă de la Electrolux în cea de-a zecea zi, patru dintre ele marcate de proteste în stradă.

Grevă generală la Electrolux

Electrolux: Dorim să ajungem la o decizie favorabilă ambelor părți

Concilierea a eșuat. Sindicaliștii de la Electrolux se pregătesc de grevă

Situație explozivă la Electrolux! 850 de oameni la un pas de grevă

Muncitorii au solicitat, la demararea protestului, în 24 ianuarie, menținerea prevederilor contractului colectiv de muncă din 2011 și două creșteri salariale a câte 100 de lei de la 1 ianuarie, respectiv 1 septembrie. „Noi am lăsat de la noi dar ei nu lasă nimic, atitudinea și poziția conducerii rămâne una refractară. Oamenii nu vor să renunțe la pauzele de lucru, de care au nevoie, și la plățile compensatorii, ca măsură de siguranță în caz de disponibilizări. Conducerea nu negociază însă nimic, deci luni va fi grevă” a declarat Sorin Faur. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite