FOTO Oră de educaţie ecologică despre impactul schimbărilor climatice asupra biodiversităţii, în aer liber, la Moftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Programului de educaţie ecologică ”Iubeşte păsările - Respectă biodiversitatea judetului tău”, specliaşti din cadrul APM Satu Mare au susţinut pentru 100 de elevi o oră de educaţie ecologică interactivă pe tema impactului schimbărilor climatice asupra biodiversităţii. Pe deasupra, elevii au plantat şi peste 1.000 de puieţi.

În cadrul Programului de educaţie ecologică ”Iubeşte păsările - Respectă biodiversitatea judetului tău” azi s-a desfăşurat la Moftinul Mic  cea de- a doua activitate a programului, materializată prin seminarul interactiv în aer liber cu tema ”Impactul schimbărilor climatice asupra biodiversităţii zonelor umede” şi acţiunea de plantare de puieţi pe fostul amplasament al depozitului de deşeuri de pe raza comunei Moftin.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de primarul comunei, Gheorghe David, iar scopul acţiunii a fost prezentat de Elisabeta Bekessy, director executiv APM Satu Mare.

În prima parte, Adriana Culda, purtător de cuvânt a ţinut pentru cei 100 de elevi prezenţi de la cele 13 instituţii de învăţământ înscrise în programul de educaţie ecologică, o oră de educaţie ecologică interactivă pe tema impactului schimbărilor climatice asupra biodiversităţii.

Având în vedere importanţa arborilor pentru reducerea impactului poluării asupra schimbărilor climatice, în cea de- a doua parte, toti cei prezenţi au plantat 1000 de puieţi de stejari pedunculari pe fostul amplasament al depozitului de deşeuri de pe raza comunei Moftin, care la momentul plantării a fost deja împrejmuit de Primăria Moftin.

Atât elevii. cât şi cadrele didactice cu sprijinul Primăriei Moftin care a asigurat echipamentul de lucru au reuşit în timp record de trei ore să sădească o mică pădure de stejari, copăcei care vor forma o nouă oază de verdeaţă pe teritoriul comunei Moftin. Această acţiune de plantare  foarte bine organizată de Primăria Moftin s-a realizat în cadrul campanie iniţiate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Direcţia Silvică Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite