Forfota de sărbători încă nu se resimte în pieţele din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
brazi

În pieţele din Satu Mare încă nu se simte fiorul sărbătorilor; dincolo de faptul că au apărut brazi şi bomboane de pom la vânzare, nu a început forfota specifică perioadei de cumpărături dinaintea  Crăciunului şi Revelionului. Preţurile produselor nu variază drastic între pieţele din oraşul Satu Mare, ba chiar, în majoritatea cazurilor, coincid.

                       La intrarea în ”Piaţa Mare” din oraş, te întâmpină brazii de ghiveci, din Homorodu de Mijloc.


Brazii în ghiveci, din pepiniera de la Homorodu de mijloc, au preţuri ce variază în funcţie de înălţimea acestora, de la 60 lei, la 200 lei, chiar 250 (pentru brazii de 3 metri).
Competiţia e variată, la brazi, în Piaţa Mare: cei obişnuiţi, de înălţime medie, costă – ne spune comerciantul – ”150 lei negociabil”.

Comercianţii au spus reporterilor Adevărul că preţurile sunt similare celor de anul trecut. Totuşi, pare dificilă concurenţa cu supermarketurile, unde brazii au un preţ de 89.90 lei, asta dacă preferaţi un brad gata împachetat.


Foto: Brazi în supermarket Satu Mare. Credit foto: Cerasel Cuteanu

auchan


Brazii lipsesc de la vânzare, pe moment, în cealaltă piaţă din Satu Mare, ”Piaţa Someş”. În schimb, sunt la vânzare bomboanele de pom, comercializate la 12 lei/kg.



Foto: Bomboane de pom. Credit foto: Cerasel Cuteanu

bomboane pom


În ceea ce priveşte legumele şi fructele, acestea au preţuri aproximativ similare: dacă există, diferenţele nu sunt semnificative. De exemplu, în ”Piaţa Mare”, roşiile sunt 8 lei/kg, în ”Someş”, doar 7 lei. Preţurile la struguri conincid, stabilizându-se, undeva, în jurul a 10 lei/kg.



Foto: Legume şi fructe în Piaţa Mare din Satu Mare. Credit foto: Cerasel Cuteanu

rosii

În ceea ce priveşte carnea de porc, preţurile carmangeriilor sunt similare cu cele din supermarketuri: carcasa de porc, 9.5 lei/kg, cotletul de porc fără os, 20.99 lei/kg, fleica de porc, 13.99 lei/kg.



Foto: Carne de porc, supermarket Satu Mare. Credit foto:Cerasel Cuteanu

carne supermajet

Pe moment, comercianţii susţin că, deşi s-au făcut controalele obişnuite, nu s-au descoperit nereguli şi nu s-au primit amenzi.
Preţurile nu au crescut, încă, în perspectiva sărbătorilor.

Citiţi şi:

Un bihorean a câştigat „războiul“ cu samsarii care vând aşa-zisa lubeniţă de Dăbuleni în Satu Mare: „Este nedrept să munceşti atât pentru ca alţii să vândă din import!“

Festivalul Vinului Sătmărean

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite