Firma sătmăreană ”Zetea” a lansat pralinele cu lichior ”Silvoriu”, un lichior ce are palincă în componenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: SIlviu şi Gerard Zetea. Credit Foto: Gerard Zetea
Foto: SIlviu şi Gerard Zetea. Credit Foto: Gerard Zetea

De curând, au apărut pe piaţa românească pralinele cu palincă de Satu Mare. Aceste praline sunt rezultatul colaborării firmei ”Zetea” cu un producător de ciocolată şi au preluat numele lichiorului ”Silvoriu”, produs de ”Zetea”. Gerard Zetea este artizanul proiectului: ”Palinca este în lichiorul din praline, deci este impropriu spus praline cu palincă; palinca este, de fapt, o componentă a lichiorului Silvoriu din praline”.

”Zetea”este un brand ale cărui origini se pierd în negura vremii, fiind unul dintre cele mai cunoscute din Satu Mare.
Nu e o exagerare a susţine că – atunci când spui ”palincă” – te gândeşti la această firmă din Transilvania.
Brand-ul ”Zetea” se confundă cu zona, al cărei specific îl exprimă, negreşind dacă afirmăm că "face parte din patrimoniul cultural identitar al zonei", iar acest citat este invocate de Silviu Zetea ca reprezentând consemnările măgulitoare din cartea de impresii, ale unui ambasador ce a vizitat Ţara Oaşului.

palincie

Foto: Atelierele Zetea. Foto: Gerard Zetea

Tradiţia ”Zetea” are peste un secol; cu toate acestea, produsele sunt prezentate într-o manieră modernă, ”întreaga activitate păstrând un profund caracter tradiţional, acela al pălinciei de origine, înglobând foarte multă manufactură, motiv pentru care am denumit locul " ATELIERELE ZETEA " – susţine Silviu Zetea.
Tradiţia nu înseamnă blocare în tipare, ca atare,”Zetea” a surprins piaţa românească cu un nou produs: pralinele ce au în componenţă ţuică Zetea.

Silviu Zetea: Pralinele reprezintă un proiect al fiului meu, Gerard
Conform Seniorului Zetea, pralinele ”Silvoriu” reprezintă ”o altă valenţă dată activităţii firmei ”Zetea”, de către copiii domniei-sale, care dovedesc, în acest fel, interesul pentru continuarea tradiţiei de familie, ei fiind cea de – a patra generaţie”. Pralinele au reprezentat proiectul lui Gerard Zetea. Acesta a ţinut să corecteze o eroare apărută în spaţiul public:” E impropriu spus praline cu palincă; de fapt, sunt praline cu lichior, ce are în componenţă ţuica Zetea”.

zetea

Foto: Praline ”Silvoriu”. Credit foto: facebook Zetea

Aceste praline sunt rezultatul unei colaborări cu producătorul de ciocolată "Food Distribution SRL" , şi, adaugă Silviu Zetea, ”reprezintă o inovaţie în materie despre care se poate vorbi mult”.
Pralinele sunt un produs denumit ”Silvoriu”, după lichiorul produs de ”Zetea”.
Silviu Zetea susţine că lichiorul ”Silvoriu” conţinut de praline este atipic, având la bază ”combinaţia perfectă  între trei compuşi alimentari (ţuica Zetea de Transilvania, extractul de prune, mierea de albine); ca atare, şi pralinele Silvoriu sunt atipice şi au un real succes pe piaţă”.


Acest nou produs reprezintă doar începutul, spun reprezentanţii Zetea, penntru noi astfel de proiecte, care să consacre brand-ul pe piaţă: ”Vor urma şi alte astfel de combinaţii, asupra  cărora, în momentul de faţă, vreau să păstrăm tăcerea, ca să nu zic secretul”, a adăugat Silviu Zetea.


Brand-ul ”Zetea” pare să-şi manifeste noi valenţe, pe măsură ce povestea acestei companii cu tradiţie de peste un secol continuă.
Notorietatea brand-ului Zetea nu se bazează doar pe diplomele, ce atestă recunoaşterea sa naţională şi internaţională, ci, mai ales, pe aprecierea consumatorilor săi, crede Silviu Zetea.

”Zetea” îşi continuă demersul şi-şi construieşte legenda.

Ca atare, nu este o întâmplare că ”Atelierele Zetea”, din Medieşu Aurit, au devenit obiectiv de interes turistic.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite