Directori de la Ape Mureş, trimişi în judecată alături de un afacerist din Negreşti Oaş, pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Pătraşcu şi Laurenţiu Huja au mai fost trimişi în
judecată pentru infracţiuni similare
Maria Pătraşcu şi Laurenţiu Huja au mai fost trimişi în judecată pentru infracţiuni similare

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş şi administratorul unei firme din Negreşti Oaş au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Maria Pătraşcu şi Laurenţiu Huja au mai fost trimişi în judecată anul trecut, pentru infracţiuni similare.

Maria Pătraşcu, directorul economic al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş şi administratorul unei firme negreştene, Laurenţiu Huja, au fost trimişi în judecată de DNA în stare de libertate. Cei doi sunt cercetaţi pentru primirea de foloase necuvenite în formă continuată, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În aceeaşi cauză, procurorii DNA Târgu Mureş au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Gheorghe Tohănean, administrator al unei societăţi comerciale, acesta fiind de acord cu pedeapsa, cuantumul acesteia şi modul de executare. Această persoană a fost condamnată la 3 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit procurorii precizează că, în perioada iunie- decembrie 2011, Maria Pătraşcu, în calitate de director economic la Administraţiei Bazinale de Apă Mureş (A.B.A) Mureş, a semnat actele necesare pentru întocmirea contractelor de lucrări hidrotehnice şi apoi a celor pentru plata acestor lucrări, efectuate de către SC Laurenţiu H SRL Negreşti-Oaş, după care a primit de la Laurenţiu Huja, în două rânduri, foloase la care nu era îndreptăţită.

Procurorii specific că în două perioade diferite, respectiv iunie-iulie 2011 şi octombrie - noiembrie 2011, pentru amenajarea unui teren, proprietate personală situat în Târgu Mureş (terasamente, săpături de fundaţie şi transport pământ), Maria Pătraşcu a apelat la Laurenţiu Huja care i-a trimis un buldoexcavator şi o autobasculantă, aparţinând firmei administrate de soţia unui alt inculpate, Tohănean Gheorghe. Ulterior, Laurenţiu Huja a achitat suma de 15.128 lei, în două tranşe, reprezentând toate lucrările efectuate de către această societate comercială în beneficiul Mariei Pătraşcu.

“Pentru a masca originea respectivelor plăţi nejustificate, efectuate în beneficiul Mariei Pătraşcu şi pentru a le da o formă legală, Laurenţiu Huja l-a determinat, la data de 21 februarie 2012, pe un angajat al lui, să redacteze şi să semneze, în numele său, un contract de prestări servicii. Acest înscris avea ca obiect „lucrări cu buldoexcavatorul şi transport de material cu autobasculanta”, era antedatat, şi trebuia să creeze o aparenţă de valabilitate pentru perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2011. Acest document, a fost semnat şi ştampilat, la poziţia „administrator”, prin contrafacerea subscrierii, de către Gheorghe Tohănean”, se precizează în rechizitoriu.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpatei Pătraşcu Maria, până la concurenţa sumei de 15.128 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. La data de 13 septembrie 2013, Maria Pătraşcu şi Laurenţiu Huja au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA, în alt dosar, în sarcina acestora reţinându-se mai multe infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Vă recomandăm şi

Ce s-a ales de „baronii“ lui Năstase din judeţul Bacău. Toţi „greii“ social democraţi au avut probleme cu Justiţia

Baronii lui Adrian Năstase. Mircea Cosma, la putere pe vremea lui Năstase, la putere şi acum

Mărirea şi decăderea baronilor lui Năstase de la Olt. Marin Ionică şi Marin Diaconescu au ieşit din scenă, Rodica Stănoiu a rămas “pătată”

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite