Cross-maraton de Ziua Mondială a Apei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sătmăreni au alergat aproape 5 kilometri într-o acţiune de promovare a Zilei Mondiale a Apei. Maratonul s-a desfăşurat pe un traseu care a pornit din centrul oraşului până la Uzina de apă de la Mărtineşti.

Vezi aici GALERIE FOTO

Sute de copii, cadre didactice, dar şi funcţionari publici din diferite instituţii deconcentrate sătmărene au participat astăzi la maratonul organizat de Apaserv SA, Primăria şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.
„Este al patrulea an consecutiv când Apaserv sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, primele trei ediţii fiind aniversate sub forma unor simpozioane şi expoziţii, respectiv Ziua porţilor deschise. De această dată însă colega noastră, Oana Rusu, a venit cu ideea de a organiza şi un maraton”, spune Ioan Leithner, directorul Apaserv SA.
Cross în locul sportului de la şcoală
Mini-maratonul i-a scutit pe elevi de orele de la şcoală, dar şi de orele de sport. La maraton au participat în cea mai mare parte copii, elevi de vârste diferite, care au alergat din centru şi până la Uzina de apă împreună cu profesorii şi învăţătorii lor.
„Mi se pare o idee excelentă să aniversăm prin sport Ziua Mondială a Apei. Aş vrea ca şi în anii următori să parcurgem împreună cel puţin 5 kilometri pentru apă şi sănătate”, spune Lorena Ghiurcuţa (17 ani), elevă la Grupul Şcolar „Elisa Zamfirescu“.
„Îmi place ideea de echipă şi că, măcar astăzi, ne-am adunat peste 200 de tineri pentru a sărbători Ziua Mondială a Apei. Astfel, reuşim să promovăm un element vital”, spune eleva Andrea Bandula, de 17 ani.
Mini-maratonul s-a desfăşurat pe distanţa de 4.850 de metri, pe următorul traseu: Pasajul pietonal Corneliu Coposu–Parcul Central–strada Ion I.C. Brătianu–Calea Traian–strada Avram Iancu–strada Fabricii–calea ferată–Uzina de apă de la Mărtineşti.
Cele mai bune fotografii
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Apaserv şi APM au organizat şi un concurs-expoziţie de fotografii, având ca tematică apa. Peste 200 de elevi din tot judeţul au participat cu fotografii tematice. Cele mai reuşite trei imagini au fost premiate la finalul maratonului.
Tot astăzi, în intervalul orar 10.00–14.00, la Uzina de apă de la Mărtineşti şi la Staţia de epurare de pe strada Bujorului a avut loc „Ziua Porţilor Deschise”.
Cifre: 200 de copii şi adulţi au participat la maratonul organizat astăzi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite