Ce să nu faci niciodată după ce ajungi acasă de la o şedinţă de masaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maseorii recomandă alocarea unui timp de odihnă după şedinţa de masaj, în care organismul să se concentreze exclusiv asupra beneficiilor masajului.

Multă lume se bucură de beneficiile masajului. Puţini ştiu însă că şi masajul, ca şi sportul, are beneficii asupra organismului şi după încheierea lui, asta dacă sunt respectate câteva reguli minime.

„Masajul este o acţiune care nu se încheie odată cu ridicarea de pe masa de masaj, îmbrăcat şi mers acasă. Uleiurile cu care s-a realizat masajul sunt şi după aceea în piele şi ele oarecum lucrează în continuare, iar antrenarea muşchilor în timpul masajului îi ţine pe aceştia activi şi pe urmă. Un aspect important e ce consumăm şi când consumăm. Alimentele e recomandat să nu le consumăm nici înainte de masaj cu o oră, dar nici după masaj o oră, să lăsăm organismul să se concentreze exclusiv pe rezultatele masajului. Mai apoi e recomandat să bem apă imediat după masaj, pentru că acesta deshidratează organismul, dar trebuie să o bem încet, cu înghiţituri mici”, afirmă Tudor Gherman, maseor.

Tot acesta mai afirmă că, dacă ne referim la un masaj anticelulitic, este important ca beneficiarele lui să nu meargă acasă după prima şedinţă şi să înceapă să se măsoare, pentru că se poate ca acest lucru să le demoralizeze, rezultatele văzându-se abia după câteva şedinţe şi nu pe loc. Unele saloane chiar fac recomandări beneficiarelor masajului anticelulitic, ca după finalizarea abonamentului să nu renunţe brusc la masaj, ci să continue cu şedinţe de întreţinere, de obicei una pe săptămână.

În funcţie de procedura dintr-un salon de masaj, recomandările diferă. Una importantă vine pentru cei care apelează la metoda Therma-Frio-Shock pentru a slăbi. „La aceste împachetări principala recomandare, care e mai mult un ordin chiar, pe care le-o dau clienţilor este să nu facă baie trei-patru ore după ce au plecat de la mine. E un termen necesar ca gelul şi crema folosite să fie absorbite în piele total şi acolo să „lupte” cu grăsimile”, mai afirmă Tudor Gherman.

Pe lângă toate acestea, ca o recomandare generală pe care o face, Tudor atrage atenţia tuturor celor care apelează la masaj cu un anumit scop, fie de relaxare, fie anticelulitic, să fie atenţi în continuare la stilul de viaţă adoptat, pentru a nu alimenta stările care i-au adus pe masa de masaj.

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite