Weekend cu concerte pe toate gusturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Mărgineanu, Florin Chilian, dar şi peste 30 de trupe de muzică electronică vor evolua în faţa cărăşenilor. Acest sfârşit de săptămână se anunţă a fi unul incendiar şi foarte colorat, astfel că iubitorii de muzică au şansa să asculte ceea ce le place atât la Văliug, cât şi la Berzasca.

Mihai Mărgineanu şi Florin Chilian vor fi prezenţi pe pontonul de la Văliug în această seară, de la ora 20.00. Dacă Mărgineanu va şi evolua în faţa celor care îi iubesc muzica, potrivit organizatorilor, Florin Chilian  participă la eveniment numai în calitate de invitat.
Rămâne însă de văzut, dacă va putea să stea departe de chitară, în faţa sutelor de cărăşeni care îi adoră muzica. Cert este că acordurile pieselor  „Zavalaidânga”, „Ecaterina” sau „A fost odată” vor răsuna la calitate maximă în Munţii Semenicului, iar Mihai Mărgineanu va da un spectacol de zile mari. Biletul de intrare costă 20 de lei de persoană. 


De asemenea, încă mai aveţi timp la dispoziţie să rezervaţi şi o masă sau chiar un baldachin, pentru că nimic nu poate fi mai frumos decât să asculţi muzica lui Mărgineanu, pe înserate. Cum se anunţă caniculă, lacul Văliug vă stă la dispoziţie şi pentru o baie pe cinste.


Spectacol de lumini


Cărăşenii care preferă agitaţia au o altă opţiune. In amonte de comuna Berzasca, la doar 10 kilometri de localitate, administraţia locală, cu sprijinul organizatorilor, au amenajat o scenă uriaşă, pe care vor evolua peste 30 de trupe de muzică electronică. „Return to Goa” se numeşte spectacolul care are loc in mijlocul câmpului. „Am amenajat spaţiul pentru corturi şi am asigurat sursa de energie electrică, pentru ca va fi şi un spectacol de lumini”, spune primarul localităţii Berzasca, Petru Furdui, care ţine neapărat ca festivalul, aflat la prima ediţie, să iasă ca la carte.

Baie şi soare la Dunăre


Pentru Festivalul de muzică electronică şi lumini de la Berzasca, peste 500 de turişti străini şi-au anunţat prezenţa. În ciuda faptului că în Clisura Dunării sunt multe pensiuni, cu toţii preferă să doarmă în corturi. „Astăzi se încheie un festival similar la Budapesta, astfel că mulţi dintre turiştii de acolo se vor muta pe malul Dunării”, a spus Petru Furdui. În plus, Dunărea trece la numai câţiva zeci de metri de locaţia aleasă, astfel că o baie în fluviu poate fi ideală în aceste zile, mai ales că vremea se anunţă a fi caniculară. 

Spectacolul de lumini va fi unul incendiar şi se încheie luni.
Petru Furdui, primar Berzasca

Morile de apă de la Rudăria


Reşiţenii pot merge în acest afârşit de săptămână într-o excursie de vis pentru a vizita morile de apă la Rudăria, un loc plin de legende şi poveşti. Valea Rudăriei pare un imens şi străvechi muzeu al tehnicii, cu celebrele lui mori de apă, care nu mai pot fi întâlnite altundeva prin lume, pentru că sunt unice. Nimeni nu mai ştie precis astăzi câte astfel de mori s-au înfiinţat pe aceste locuri. Cert este că în Caraş-Severin, acum mai sunt doar 22 şi pot fi găsite în comuna Eftimie Murgu.

Fotbal pentru băieţi


Pentru că meteorologii anunţă un sfârşit de săptămână lipsit de ploi, împătimiţii „sportului rege“ au mai multe opţiuni să se dezmorţească. Terenurile sintetice din Muncitoresc, din Parcul Siderurgistului şi cel al Terasei, de lângă Complexul Sportiv Francisc Vaştag, din cartierul Govândari sunt locaţiile perfecte pentru un meci de fotbal. Asta mai ales că, după ultimul fluier al arbitrului, toată lumea îşi poate potoli setea cu o bere rece. Terenurile de sport se pot închiria cu aproximativ 100 de lei pe oră.

Fir întins pe marginea bălţii


După o săptămână agitată la locul de muncă, o partidă de pescuit poate aduce liniştea şi relaxarea cuvenite. În jurul Reşiţei au apărut destule bălţi private unde până şi cei mai puţin pricepuţi pescari se pot lăuda cu capturi impresionante. O zi întreagă petrecută pe malul apei costă 30 de lei, iar fiecare pescar are voie să plece acasă cu un crap care cântăreşte mai mult de un kilogram şi cu patru kilograme de caras. Suficient pentru o masă copioasă, aşa că, fir întins! In plus, lacurile Secu şi Văliug oferă gratuit spaţiul pentru pescari.

Grătar la şură


Malurile lacului Secu sunt încă in litigiu, dar reşiţenii pot găsit un loc perfect pentru a încinge grătarul. Vremea frumoasă şi temperaturile ridicate sunt favorabile şi unei băi pe cinste în lac. Atenţie unde aruncaţi gunoiul!



Vizite la ZOO


Familiile care vor să petreacă o oră în aer liber pot merge la grădina zoologică, care  e deschisă până la ora 16.00. Intrarea costă 1 leu pentru copii şi 2,5 lei pentru adulţi. Urşii, leii şi tigrii îşi aşteaptă vizitatorii.


„Maradona”, la „Dacia”


La Cinematograful „Dacia” rulează celebrul film al lui Maradona, semnat de Emir Kusturika. Pentru şase lei, fanii lui Maradona pot afla toate secretele din viaţa celebrului fotbalist, întrucât filmul este unul biografic.


Atletism pe stadion


Stadionul de atletism din Lunca Bârzavei e locaţia ideală pentru a pierde din greutate. Pista pentru atletism poate fi folosită de reşiţencele care vor să scape de kilograme. Băncile sunt la tot pasul, pentru a vă odihni.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite