Tren de epocă pentru turiştii veniţi în Capitala Europeană a Culturii. Va lega Timişoara de Banatul Montan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Initiaţivă inedită a primarului Reşiţei, Ioan Popa, care a anunţat că administraţia locală pe care o conduce a început demersurile pentru obţinerea autorizării pentru transportul pe calea ferată.

Transport Urban Reşiţa (TUR) va putea să opereze şi pe căile ferate dacă obţine toate avizele din partea autorităţilor centrale. Intenţia administraţiei locale este să realizeze o linie de transport urban, pe calea ferată.

“Noi am făcut deja un demers pe lângă Ministerul Transporturilor. Am solicitat pentru societatea de transport din Reşiţa să ne dea documentaţia pentru ce înseamnă să ne facem licenţiere pentru transportul pe cale ferată şi să preluăm acest traseu, Reşiţa Nord - Reşiţa Sud. Ne-au transmis documentaţia şi suntem în curs de licenţiere a companiei de transport şi pe calea ferată. După ce vom primi această licenţă, suntem în discuţii la Karlsruhe să primim un tren-tram se numeşte, un fel de tren tramvai şi atunci vrem să facem un pendul Reşiţa Nord –Reşiţa Sud, în prima fază, iar ulterior să mergem spre Bocşa şi apoi spre Timişoara”, spune primarul Reşiţei.

Popa a anuţat că intenţionează ca, pentru anul în care Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii, să pună în circulaţie un tren de epocă, care să facă legătura între cele două capitale de judeţ.

“Până în 2021, avem trei ani la dispoziţie să ne căutăm o locomotivă şi două vagoane de epocă funcţionale, şi când va fi anul, în care Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, să putem face un transport pe zi, pentru turiştii care vin la Timişoara, să-i aducem spre Reşiţa şi de aici să poată vizita obiectivele turistice din zona Banatului Montan. Părerea mea este că vom putea să facem acest lucru. Timp este suficient, dar trebuie să fim tenace”, susţine Ioan Popa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite