TIMP LIBER Aventură pe Muntele Mic pentru tinerii din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Montan Caransebeş organizează anual tabere pentru copiii din judeţ, la poalele Muntelui Mic. Alpinistul Cornel Galescu îi învaţă pe tineri cum să-şi dezvolte aptitudinile sportive, dar şi tehnici primare, de supravieţuire.

De câţiva ani, Muntele Mic a devenit locul ideal pentru elevii cărăşeni care vor să-şi petreacă vacanţa de vară într-un mod inedit. Astfel, Clubul Montan Caransebeş şi alpinistul Cornel Galescu îşi dedică timpul liber copiilor într-o tabără cunoscută sub numele de „Tabăra de aventură“. Programul este variat şi urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor sportive, a capacităţii de orientare în natură şi a spiritului de aventură. 

Aventură şi cultură

Programul taberei include aplicaţii în „Parcul de aventură”, drumeţii montane, jocuri în aer liber şi jocuri de cabană, iniţiere în alpinism, exerciţii de supravieţuire în natură, tiroliană, rapel, căţărare pe stâncă şi pe panou şi multe altele.

„Spiritul de aventură este combinat cu elemente de cultură generală, dar se bazează şi pe o fină pregătire psihologică a participanţilor la activităţi. Dificultatea exerciţiilor creşte gradual, pe măsură ce încrederea în forţele proprii este tot mai mare. Copiii iau contact cu  elemente de alpinism în „parcul de aventură creat în apropierea taberei“, după cum a explicat Cornel Galescu. Tinerii care aleg să petreacă aici o săptămână au ocazia să facă cunoştinţă cu materialele şi echipamentul folosit în alpinism şi mai ales să folosească în exerciţiile făcute în maximă siguranţă. Cea mai recentă serie de copii a fost cea a elevilor de la Şcoala cu Clasele I-VIII numărul 7, instituţie care are o bună colaborare cu  asociaţia din Caransebeş.

Citește materialul integral în săptămânalul ADS Reșița.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite