REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Istorie, la Bacalaureat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie, la examenul de Bacalaureat 2013 FOTO CRISTIAN FRANŢ
Elevii susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie, la examenul de Bacalaureat 2013 FOTO CRISTIAN FRANŢ

Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publica, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

UPDATE

Subiecte accesibile la istorie însă solicitante, primii elevi care au ieşit din examenul de Bacalaureat fiind cei de la matematică, aceştia spunând că subiectul lor nu avea nevoie de mai mult de o oră şi jumătate de redactare a răspunsurilor. La istorie, deşi n-au fost subiecte dificile, elaborarea răspunsurilor a durat mai mult, pentru că era nevoie şi de contextualizare dar şi de analiză pe text. „Sunt de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“, am dat istorie azi dar subiectul a fost destul de greu. Primul subiect a fost un text la prima vedere, din perioada Comunismului, au fost întrebări la care trebuia să răspundem din analiza textului, al doilea subiect era din perioada lui Vlad Ţepeş, tot aşa cu întrebări şi subiectul trei a fost Statul Român de la perioada politică modernă la realizarea României Mari. Am scris, mă aştept la o notă de 7 sau ăcar 6“ spune Toadera Tău.

Dacă elevii erau în bănci, elaborând lucrarea de examen, băncile din curtea şcolii au fost ocupate de către părinţi. Mama unui băiat, Ioan Suciu, ne explică cum s-a pregătit fiul său pentru examenul de maturitate: „a dormit ziua şi a învăţat noaptea, asta pentru că era mai răcoare. A dat examen azi la istorie, eu sper să ia“ spunea femeia cu oareşce emoţie în glas. O altă elevă, ieşită din examen puţin înainte de ora 11 ne spune că a scris „Criza Orientală“ dar nu stă de vorbă cu noi. Se grăbea deoarece ţinea strâns în mână un pachet de ţigări şi, după două ore de examen, vroia să se înfrupte dintr-una. Andrei este sportiv şi spune că a ales şi el proba la istorie, pentru că este o materie mai abordabilă decât Geografia. „Primul subiect l-am terminat rapid, al doilea am citit mai atent cerinţele iar la al treilea am avut cele mai mari dificultăţi. Fiind la profil sportiv istoria mi s-a părut cea mai accesibilă. Şi la facultate vreau tot profil sportiv“ ne-a spus Andrei Dinculescu, imediat după ieşirea din examen. Din peste 2000 de elevi care susţin astăzi examenul de Bacalaureat doar 526 au dat astăzi examenul la istorie, restul susţinând examen la matematică.

„Sunt de la Liceul „Mircea Eliade“, care este şi centrul de examen. A fost nici-nici. De pregătit, pot spune că m-am pregătit aşa şi aşa...Nu a fost nici foarte uşor nici foarte greu, a fost ok, sper la un 7. Vineri o să dau sociologie, că n-am vrut geografie şi restul... erau prea grele!“ Paul Dragotă elev

Adevărul.ro îţi arată cum se rezolvau subiectele de azi: aici

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie, la care sunt aşteptaţi să participe 526 de elevi din judeţul Caraş Severin, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Subiectele la Bac 2013 vor fi publicate pe adevarul.ro şi vor fi rezolvate şi dezbătute în direct, în cadrul unor emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Istorie la Bac 2013 vor fi transmise miercuri, 3 iulie,  pe adevarul.ro, începând cu orele 10.45, şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro.

Aproape 175.000 de elevi din toată ţara vor da miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului de la examenul de Bacalaureat 2013. Cei care au terminat liceul la profil Uman vor da examen scris la Istorie, iar cei de la Real vor fi testaţi la Matematică.

În total, pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 188.000 de candidaţi. Dintre aceştia, în jur de 150.000 s-au prezentat luni la prima probă scrisă de la Limba şi Literatura Română, iar în jur de 7.000 la proba de la Limba Maternă, de marţi, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Urmează vineri ultima probă de la Bac, proba la materia opţională conform profilului studiat, pentru care s-au înscris peste 165.000 de candidaţi.

Diferenţele în ceea ce priveşte numărul de candidaţi provin din faptul că o parte dintre aceştia sunt absolvenţi ai seriilor anterioare care au susţinut şi promovat unele dintre probe, echivalându-şi ulterior notele pentru această sesiune, au explicat reprezentanţii ministerului.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie, la care sunt aşteptaţi să participe 526 de elevi din judeţul Caraş Severin, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Pe aceeaşi temă:

BAC 2013. Percheziţii la Liceul Bolintineanu din Sectorul 5 al Capitalei. Profesoarele aveau şpaga ascunsă în sutiene. Conducerea şcolii, demisă

Procurorii şi poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul SRI, au descins luni la Liceul Bolintineanu din Capitală, unde există suspiciuni că examenul ar fi fost fraudat. Inspectoratul Şcolar a anunţat că directorul şi directorul adjunct al şcolii au fost demişi, alături de întreaga comisie de Bac de la acelaşi liceu. Ministerul Educaţiei susţine că nimeni nu a sustras subiectele înainte de examen. Mai mulţi profesori au fost duşi la audieri.

Perlele candidaţilor au început la ieşirea din examen: ”Ne-a dat ceva cu un negru, habar nu am, că n-am citit decât primul subiect. Da' un 7 iau”

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni,1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Unii candidaţi au avut versiuni uluitoare despre examenul de Bac de azi: fie n-au citit decât primul subiect, fie au scris ”ceva sinonime”, fie chiar au întârziat trei ore la examen.

VIDEO BAC 2013 Rezolvarea integrală a subiectelor la Limba şi Literatura Română - profil Real şi Uman

Profesorul de română Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Bucureşti a rezolvat toate subiectele de la examenul scris la română pentru ambele profiluri studiate de liceeni: Uman şi Real, dar a vorbit şi despre capcanele care puteau apărea.

BACALAUREAT 2013 Elevii faţă în faţă cu profesorii, capcanele şi baremele de corectare de la proba de Română

Profesoara Iulia Pop, care predă Limba şi Literatura Română la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, a comentat împreună cu elevii subiectele primite de aceştia la prima probă a examenului de Maturitate.

BACALAUREAT 2013 Poliţiştii au luat Bac-ul. Cu duba

Elevii de clasa a XII-a au dat ieri prima probă scrisă la Limba Română. Liceenii au fost surprinşi de subiectele dificile, dar şi de scandalul de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“ din Capitală, unde profesorii au fost ridicaţi de poliţişti pentru că i-au ajutat pe elevi să rezolve subiectele.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite