Primarul, despre cetățeanul sancționat că a reparat băncile satului: „Este o manipulare a populației“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul orașului Moldova Nouă, de care aparține satul Moldovița, acolo unde un cetățean a fost sancționat de Poliția Locală cu avertisment pentru că a reparat băncile din centrul satului fără autorzație, a oferit o explicație a situației.

banci moldovita jpg

„Adevărul” a reușit să obțină o reacție a primarului din Moldova Nouă, acolo unde un cetățean a fost sancționat de Poliția Locală cu avertisment pentru că a reparat șase bănci din centrul satului Moldovița, aparținător orașului Moldova Nouă.

Primarul Ion Chisăliță (PNL) susține că bărbatul, care se prezintă pe Facebook cu numele Ion Carpian, este Ion Cârpian, șef al Ocolului Silvic Moldova Nouă.

Despre Cârpian, Chisăliță spune că „se intitulează deja primar al orașului Moldova Nouă”.

„Nu este un cetățean de rând, nici măcar locuitor al comunității din Moldovița. Este Cârpian Ion, șeful Ocolului Silvic Moldova Nouă, care a intrat deja probabil în campania electorală, face o poză și arată cât e de interesat de binele comunității. Sigur că Poliția Locală l-a avertizat, că nu intri în domeniul public când vrei și cum vrei să îți faci campanie electorală. Este o manipulare a populației. Cert este că indiferent cine e, nu intră pe domeniul public să facă dacă nu vine să ceară o aprobare sau să se știe despre ce e vorba. Dincolo de toate aceste chestiuni, nu mi se pare corect, indiferent de ce ipostază te afli, să prostești poporul cu televizorul”, a declarat Ion Chisăliță pentru „Adevărul”.

Primarul din Moldova Nouă spune că în oraș „se vehiculează” că Ion Cârpian va candida din partea USR sau a Alianței Dreapta Unită.  

„Aceste chestiuni au luat naștere în acest context. E normal să își anunțe candidatura, să intre cu lucruri serioase în campania electorală. Dar să prostești atâta lume și să umbli la atâta manipulare... Eu nu agreez asemenea chestiuni, indiferent ce nume poartă. Nu v-ați dat seama că este o regie? Unul pozează, unul postează, șeful de ocol e cu ciocanul în mână....”, a mai declarat primarul Chisăliță.

Edilul a explicat și cum au ajuns băncile și mesele reparate de Cârpian să arate în halul în care arată.

„Băncile acelea sunt puse de mine în mandatul trecut. De ce nu au sesizat că le-au distrus? Pe fondul acestor chestiuni își fac campanie electorală. Să fie sănătoși. Cum au ajuns în această stare (n.r. băncile)? Cum ajung și alte lucruri de pe domeniul public care se distrug permanent fără justificare”, a mai declarat primarul din Moldova Nouă. Întrebat despre articolul din regulamentul local în baza căruia a fost aplicată sancțiunea, primarul Ion Chisăliță a spus că <polițistul local care a aplicat avertismentul este cu o autonomie totală>. Are răspundere totală. Nu am habar pe ce a făcut avertismentul. Un proces-verbal poate fi contestat doar în instanță”, a mai declarat Ion Chisăliță.

USR îl curtează pe Cârpian. Dar nu pe Ion, ci pe Gheorghe

Ion Cârpian nu a putut fi contactat pentru a spune dacă va candida la Primăria Orașului Moldova Nouă și dacă demersul său este unul electoral.

Contactat de „Adevărul”, președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, spune că partidul îl dorește pe Cârpian în partid. Dar nu pe Ion, ci pe fratele său, Gheorghe, în prezent consilier local PNL.

„Nu avem încă stabilit candidatul la Moldova Nouă. Ion Cârpian nu este înscris în USR. Fratele său, Gheorghe Cârpian, este consilier local PNL la Moldova Nouă. Mi l-aș dori în echipa USR, mai ales că, din ce am înțeles, este un conflict între el și conducerea PNL Moldova Nouă și nu se mai regăsește în echipa PNL Moldova Nouă. Deocamdată este consilier PNL Moldova Nouă și poate în viitor va face pasul către USR. Fratele domnului Gheorghe Cârpian, Ion Cârpian, este cel care a devenit celebru prin repararea băncuțelor de la Moldovița”, a declarat Andrei Plujar.

El susține că nu au fost purtate niciun fel de discuții cu Ion Cârpian pentru o candidatură din partea USR.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite