Polonezii au scăpat ieftin de pe terenul UCMR-ului şi păstrează şanse la calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucemeriştii s-au impus la doar patru goluri
Ucemeriştii s-au impus la doar patru goluri

Avantajul de patru goluri nu înseamnă nimic în infernul de la Plock. UCM Reşiţa a trecut cu 34-30 de Wisla Plock în prima manşă a turului III din Cupa Cupelor, dar polonezii păstrează şanse la calificare pentru meciul retur, care va avea loc sâmbătă.

Ucemeriştii au avut posibilitatea să tranşeze în mare parte soarta calificării încă din primul joc al dublei cu Wisla, vicecampioana Poloniei, dar nesincronizările din ultimul sfert de oră le-au dat posibilitatea oaspeţilor să profite pe contraatac şi să rămână în cărţi. Elevii lui Gligore Czari vor juca, sâmbătă, în faţa a cinci mii de polonezi fanatici, la adăpostul unui avantaj de patru goluri, ceea ce, spun chiar ei, în handbalul de astăzi nu înseamnă mare lucru. Toată lumea este de acord că Wisla păstrează în continuare şanse reale la calificare şi că Reşiţei nu-i va fi deloc uşor în returul din Polonia.


O oră de foc
    “A fost un joc bărbătesc, aspru, în care ne-am dorit foarte mult victoria. A fost doar un prim meci, urmează alte 60 de minute de foc la. Am început bine, i-am surprins cu repunerile noastre rapide, dar au fost şi multe ratări, astfel că, au reuşit să rămână aproape de noi. În a doua repriză am scăzut ritmul şi, din păcate, din cauza presiunii, au apărut unele sincronizări şi ratări din situaţie unu la unu”, a declarat antrenorul UCMR-ului. Întrebat care ar fi şansele de calificare a celor două echipe, Czari a spus: “Şansele rămân în continuare egale. La meciurile importante mi-e mai uşor să mobilizez jucătorii. Patru goluri nu este mult în handbal şi trebuie să jucăm mai mult cu capul şi cred că va fi bine”.


    Antrenorul polonezilor a recunoscut că nici nu se gândeşte să piardă calificarea. “Se anunţă un meci foarte bun din punct de vedere calitativ şi la Plock. Mi-am făcut temele şi o să mi le fac şi pentru retur. Reşiţa are o echipă foarte bună şi, pentru primul meci, sunt mulţumit. La Polck va fi altceva. Publicul ne va ajuta foarte mult şi sunt convins că ne putem califica. Reşiţa e o echipă mare şi vom trata meciul aşa cum se cuvine, pentru că ne putem califica”, a declarat Lars Walther.


Avantaj uşor de partea UCM-ului
    Directorul executiv al UCMR    îi vede însă pe elevii lui Czari favoriţi la calificare. “Se putea şi mai bine. Trebuie să fim realişti şi să ţinem cont că adversarul este redutabil. Acest rezultat ne dă mari speranţe pentru meciul retur. Vreau să felicit jucătorii pentru dăruire. Dacă nu apăreau acele greşeli din final, puteam câştiga şi la o diferenţă mai clară. Cred că şansele noastre de calificare sunt de 51 la sută”, a spus Ion Zamfirescu.


Ucemeriştii nu se tem de atmosfera incendiară de la Plock
Jucătorii UCMR-ului au simtit şi ei că se puteau impune la o diferenţă mult mai clară. “ştim cu toţii că Wisla Plock, vicecampioana Poloniei, este o echipă puternică. Am simţit că puteam câştiga şi la o diferenţă mai mare, de peste cinci goluri. Urmează meciul retur şi abia acolo se va decide calificarea. Nu este suficient acest avantaj pentru a ne putea considera calificaţi. Cred că nici zece goluri nu erau îndeajuns, pentru că, în handbal trebuie să munceşti pentru orice gol. I-am cunoscut şi cred că ne putem face un meci bun şi în Polonia”,  a spus Vali Ghionea. Ionuţ Georgescu este la fel de optimist. “Diferenţa de patru goluri nu reflectă diferenţa din teren. Puteam să-i batem la un scor mai mare. Mergem în Polonia să ne calificăm. Nu ne sperie atmosfera de acolo, ba dimpotrivă, ne montează şi mai tare. Eu am jucat cu Steaua acum trei ani acolo, dar aveau o sală mai mică, de vreo mie de locuri. Nu ne speriem, mergem să facem un joc bun şi să ne calificăm”, a declarat Georgescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite