O primărie din Banat are bani pentru reabilitarea unui cabinet medical, dar nu are cu cine face lucrarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria comunei Sasca Montană din Caraş-Severin a obţinut suma de 1,2 milioane de lei pentru redeschiderea unui cabinet medical închis din cauza degradării în urmă cu mai mulţi ani.

Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală, de către Ministerul Dezvoltării. Chiar dacă pentru comuna cărăşeană este unul dintre proiectele cu cea mai mare valoare, lucrările nu pot demara. Motivul este faptul că niciun constructor nu este interesat de lucrare.

“Nu s-a înscris nimeni. Am avut licitaţia la începutul august şi nu a venit niciun constructor. E vorba despre reabilitarea clădirii dispensarului şi dotarea cabinetelor. În bani aceştia intră totul, lucrări, dirigenţia de şantier, dotare. Există un trend printre constructori că, neavând oameni, nu se bagă decât la lucrări foarte mari, de unde câştigul e mai mare.

Îi înţeleg într-un fel, că nu prea mai au cu cine să lucreze şi atunci se orientează şi ei. Mai e şi drumul foarte rău în zona noastră, e neplăcut să facă naveta până aici, noi fiind o comună mai îndepăratată de oraşe, sunt mai mulţi factori. Mai orgănizăm încă o licitaţie şi în 27 august şi sperăm ca până atunci să se înscrie contructori. Dacă nu vedem găsim o soluţie, mai actualizăm valoarea, de la bugetul local, trebuie să găsim o soluţie”, a spus Ion Popliceanu, primarul comunei.

Edilul spune că întâmpină problem şi cu găsirea unui medic pentru comună. Fostul medic s-a pensionat şi medicii tineri nu se grăbesc să-i ia locul, chiar dacă administraţia locală pune la dispoziţie şi o locuinţă de serviciu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite