Ninsoarea îi salvează pe afaceriştii din Munţii Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au numai veşti bune pentru proprietarii de hoteluri şi pensiuni. Stratul subţire de zăpadă de până acum de pe pârtiile de pe Muntele Mic şi Semenic i-a ţinut departe pe iubitorii sporturilor de iarnă. Zăpada din aceste zile, însă, i-ar putea ajuta să ia o gură de oxigen.

Zeci de oameni de afaceri care deţin hoteluri şi pensiuni în Munţii Banatului îşi văd ameninţate afacerile din cauza vremii care nu i-a ajutat deloc, ba dimpotrivă, i-a lăsat cu camerele mai mult goale. În această iarnă, pe Semenic sau Muntele Mic a căzut foarte puţină zăpadă şi nu s-a putut schia în condiţii optime decât în câteva zile.

Doar de Crăciun şi de Revelion s-au putut lăuda hotelierii cu un grad de ocupare apropiat de sută la sută. În rest, pe munte a cam bătut vântul, asta în ciuda faptului că toată lumea a redus semnificativ preţurile la cazare.

Meteorologii le dau însă o veste bună patronilor care îşi numărau deja datoriile. “Urmează un weekend cu ninsoare şi nopţi reci. Temperaturile vor coborâ până la minus zece grade Celsius. Atât azi, cât şi mâine, va ninge pe munte şi stratul de zăpadă va creşte simţitor.

Vor fi şi depuneri de chiciură, iar pe munte va viscoli”, a precizat Laleriu Laiu, de la Staţia Meteo Reşiţa.

Pârtii pustii
Afaceriştii de pe munte nu se entuziasmează însă prea tare. “Ninge, dar ninge uşor. Sunt 10, maximum 15 centimetri de zăpadă. Merge foarte slab anul ăsta. Nu a prea fost zăpadă şi lumea nu a avut practic pentru ce să urce. Ar fi bine să ningă zilele astea, poate se mai pune ceva zăpadă şi mai ieşim şi noi din gaură.

Şi statul ăsta ar trebui să ţină cont de astfel de probleme şi să ne mai păsuiască puţin. De unde să dăm la stat dacă nu e zăpadă şi nu avem turisţi?”, spune Nelu Gherga, administratorul Cabanei Cerbul de pe Muntele Mic. Nici pe Semenic nu e mai multă animaţie.

“Stratul de zăpadă e subţire şi nu se schiază. Şi anul trecut a fost cam la fel, zăpada a venit târziu, prin martie, când lumea nu are bani. N-au prea fost turişti până acum, deşi parcă e ceva mai bine decât anul trecut. Ninge acum şi poate se mai aşează ceva zăpadă”, a spus Florin Tudor, administratorul Vilei Melisa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite