Munţi de pet-uri în albia şi pe malurile râului Cerna din Caraş-Severin. Deşeurile se îndreaptă spre Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul nopţii, barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic, de pe râul Cerna, a cedat în urma presiunii deşeurilor şi a buştenilor de mari dimensiuni veniţi din amonte.

Acesta fusese montat de Administraţia Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni şi materialul lemnos să ajungă în aval.

O parte din deşeurile acumulate şi transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre şi spre acumularea Porţile de Fier. Din acest motiv, operaţiunea de curăţare a râului Cerna este îngreunată.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administraţiei Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu) - Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi au ajuns deja în zonă şi colectează pet-urile de pe maluri şi din cursul de apă.

"Operaţiunea se efectuează manual, din barcă. Pentru că materialul lemnos curge în aval, intervenţia cu utilajul grefier sau colectarea lui manuală, din bărci, devine imposibil de efectuat din punct de vedere tehnic. Materialul lemnos va fi oprit la grătarele de la acumularea Porţile de Fier şi va fi colectat prin greblare de către S.C. Hidroelectrica S.A., compania care are în administrare lucrarea. Nu este pusă în pericol funcţionarea hidrocentralei", comunică cei de la ABAB.

Acţiunea este organizată, din surse proprii, cu utilajele şi materialele de intervenţie din dotare. La aceasta participă 26 de angajaţi, dintre care 15 provin de la cele trei formaţii de lucru (din Herculane, Caransebeş şi Moldova Nouă) din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin (ABA Banat) şi alţi 11 de la două formaţii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi (Topolniţa şi Mehedinţi).

Formaţiile de lucru vor rămâne în zonă până la finalizarea acţiunii, care va dura cel puţin trei zile.

Vă recomadăm şi:

FOTO „Cod portocaliu“ de deşeuri pe râul Ampoi. Apele umflate de ploi aduc la vale gunoaiele aruncate de oameni

VIDEO „Tristeţe mare în Ţara Moţilor“. Viitură de PET-uri şi gunoaie pe Arieş. Comentariul lui Nicolae Furdui Iancu

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite