Maria Grapini: „Vom merge până la confiscarea proprietăţilor“

0
0
Ministrul este revoltat de clădirile lăsate în paragină FOTO CRISTIAN FRANŢ
Ministrul este revoltat de clădirile lăsate în paragină FOTO CRISTIAN FRANŢ

Ministrul delegat pentru turism, IMM-uri şi dezvoltarea mediului de afaceri a făcut astăzi o vizită de lucru în staţiunea Băile Herculane

Ministrul Maria Grapini s-a arătat extrem de deranjată de felul în care au fost lăsate în paragină clădirile monument istoric din Băile Herculane. Grapini spune că deja este în lucru un proiect de lege ce prevede ca proprietarii de clădiri istorice în zonele turistice care sunt în paragine vor fi obligaţi să le repare sau vor fi expropriaţi. „Vom merge până la confiscare. În spiritul Constituţiei desigur şi a practicilor europene. Dar nu vom lăsa o staţiune să se distrugă doar pentru cu un om s-a pus să cumpere tot şi nu mai poate întreţine“ a mai spus ministrul delegat pentru turism.

„Aceasta a fost şi lupta noastră, ca aceste clădiri să fie vândute şi să fie preluate de investitori care să se ocupe de ele şi să le modernizeze“ a spus primarul Nicuşor Vasilescu.

Maria Grapini a vizitat centrul istoric al staţiunii, Hotelul Roman, Dacia, Afrodita dar şi stadionul de fotbal, care acum nu mai este în domeniul public, ci aparţine unui proprietar.

Mai multe - Reşiţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite