Liceanul violent nu a scăpat definitiv de puşcărie. Ajunge în faţa instanţei supreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Maxim, tânărul de 21 de ani care are pe conştiinţă viaţa unui om, a scăpat deocamdată de închisoare. Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara i-au acordat circumstanţe atenuante, dar familia victimei vrea cu orice preţ să-l vadă în spatele gratiilor.

Andrei Maxim a fost găsit vinovat de Tribunalul Caraş-Severin şi condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte după ce, din cauza pumnilor săi, Alexandru Bălan s-a lovit cu capul de asfalt şi a decedat. Tânărul a făcut apel, considerând că instanţa de fond a fost prea aspră cu el în condiţiile în care nu a făcut altceva decât să se apere. Magistraţii timişoreni au considerat că totul a fost un accident şi i-au acordat circumstanţe atenunante. În consceinţă, au admis apelul declarat de inculpat, au desfiinţat hotărârea atacată şi, rejudecând, au dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de trei ani închisoare aplicată inculpatului de prima instanţă, stabilind totodată un termen de încercare de cinci ani pe seama acestuia.
    Decizia Curţii de Apel Timişoara nemulţumeşte însă familia victimei, care a declarat recurs, ultimul cuvânt aparţinând acum magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. “În opinia noastră, soluţia Curţii de Apel Timişoara este temeinică şi legală. Nu a făcut altceva decât să se apere. Instanţa a reţinut starea de fapt aşa cum rezultă din probele administrate în cauză, respectiv cele recunoscute de clientul meu prin declaraţiile date, atât în faza urmăririi penale, cât şi în faţa instanţei de fond”, a declarat Loredana Sabo, avocata tânărului.

VIOLENŢĂ
Bătrânul de 62 de ani s-a stins în urma conflictului care a avut loc în faţa Complexului Victoria

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite