FOTO VIDEO Grindina şi ploile din ultimele zile ar putea aduce despăgubiri. Autorităţile, însă, nu au prevăzut nici o astfel de despăgubire în bugete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţa, Caransebeşul şi zonele limitrofe au fost lovite de grindină zilele acestea, ceea ce a produs mai multe pagube

Teoretic, pentru pagubele produse de furtuni ori grindină în culturile agricole, cultivatorii se pot aduna comisiilor speciale de pe lângă primăria de comună, care are obligaţia de a se deplasa la faţa locului şi a întocmi un proces-verbal de constatare a pagubelor. Ulterior, pe baza acestui proces verbal, agricultorii pot cere despăgubiri Primăriei. Numai că, deşii comisiile funcţionează perfect nici una din cele 70 de primării de comună nu au prevăzute în buget asemenea despăgubiri. Astfel că oamenii nu îşi pot recupera pagubele produse de grindina, care practic a acoperit tot drumul, căzând în cantităţi uriaşe.

Nici posesorii de autoturisme implicaţi în diferite incidente datorită ploilor torenţiale sau căderilor de grindină, cum este cazul autoturismului răsturnat pe DN 58 B, nu vor putea cere despăgubiri proprietarului de drum, pentru că, încă o dată, nu sunt fonduri şi doar un proces în instanţă i-ar putea aduce despăgubiri. Asta dacă nu are o asigurare casco care să-i acopere şi astfel de pagube.

Realizarea proceselor verbale de constatare a pagubelor este însă esenţială şi pentru şoferi şi pentru agricultori, deoarece acestea ajung la Instituţia Prefectului care face raportări către Guvern. Instituţia prefectului poate chiar cere rectificarea pozitivă a bugetelor Unităţilor Adminstrativ-Teritoriale pentru plata acestor despăgubiri, mai ales dacă sumele sunt mari.

CITEŞTE ŞI:

Avertizare de fenomene meteorologice imediate în Caraş-Severin

FOTO VIDEO Drumul Naţional 57, blocat de un copac doborât de vântul puternic UPDATE

Codul galben pune pompierii în alertă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite