FOTO VIDEO Doi turişti cehi accidentaţi pe Muntele Semenic, o tânără de 29 de ani luată cu elicopterul SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O turistă cehă de 29 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD
O turistă cehă de 29 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

Jandarmii Montani au ajuns primii la victima de 29 de ani şi i-au acordat primul ajutor. Celălalt turist accidentat era la o cursă off road

Doi turişti cehi s-au accidentaţi astăzi pe Muntele Semenic. Un motociclist ce executa un traseu off road a fost hăituit de câinii ciobanilor de pe munte şi a căzut, scăpând doar cu umărul dislocat. La el a ajuns Ambulanţa care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Mult mai grav s-a accidentat o altă turistă din grup, care făcea o tură cu bicicleta pe traseul Semenic-Şopotul Nou, căzând de pe bicicletă şi accidentâdu-se serios la cap. Fata este în comă şi a fost preluată de către un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Spitalul Regional de Urgenţă Timişoara. Cei doi fac parte dintr-un grup de 18 turişti cehi, cazaţi la Brebu Nou, un sat din Caraş-Severin, aproape de Vârful Semenic. 

„Un turist ceh aflat în vacanţă sau concediu în România a fost adus de ambulanţă, este stabil, va fi investigat hemodinamic, va fi trimis la radiografie pentru că avem suspiciuni de fractură de claviculă“ ne-a explicat dr Turea Vasilica Cristina

Turistul ceh a povestit medicilor de pe ambulanţă că a fost împiedicat de un grup de câini ciobăneşti ai localnicilor şi că a căzut de pe motocicletă, dar că este fericit că a scăpat doar cu atât şi că va reveni în România. În acelaşi loc, dar în stare mult mai gravă, turista cehă în vârstă de 29 de ani a primit primul ajutor de la Jandarmii Montani apoi a fost preluată de către medic şi Salvamont pentru a fi transportată într-o zonă accesibilă elicopterului SMURD. Turista de 29 de ani se pare că este în stare gravă, intrând în comă, speranţele sale de supravieţuire legându-se de medicii de la Spitalul din Timişoara.

„Un grup de 18 turişti cehi echipaţi corespunzător, efectuau un traseu turistic montan, Semenic - Şopotul Nou. O persoană de sex feminin, în vârstă de 29 de ani, a pierdut controlul bicicletei, lovindu-se de un copac.La faţa locului au ajuns jandarmii montani de la Postul Văliug oferindu-i primul ajutor Turista a fost predată apoi Salvamontoului care, însoţit de medic, au transportat turista la o zonă accesibilă de unde să fie preluată de către elicopterul SMURD“ ne-a declarat plt. maj.Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoartului Judeţean de Jandarmi „General Vasile Zorzor“ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite