FOTO VIDEO DIICOT a lansat la Reşiţa operaţiunea „acvariul“. Marius Ciubotaru şi întreaga sa reţea de traficanţi de ţigări dau acum explicaţii procurorilor

0
0
Mascaţii au blocat practic Piaţa Reşiţa Sud FOTO CRISTIAN FRANŢ
Mascaţii au blocat practic Piaţa Reşiţa Sud FOTO CRISTIAN FRANŢ

Operaţiunea „acvariul“ a fost declanşată în această dimineaţă de DIICOT în Piaţa Reşiţa Sud şi în 24 de locaţii din Caraş-Severin, cele mai multe fiind Reşiţa, Bocşa, Caransebeş şi Târnova

Cu nume de cod “Acvariul”, operaţiunea a început în toamna anului 2012, când a început monitorizarea membrilor reţelei. Cu “expertiză”" în contrabandă, membrii grupării prefereau metoda picătura – aducând în fiecare zi cantităţi mici pentru a risca doar foarte puţin. Ulterior marfa era adunată şi vândută în pieţe, de această operaţiune ocupându-se doar câteva familii de ţigani care au instituit monopolul în zonă. Majoritatea ţigărilor de contrabandă proveneau din Serbia. Piaţa Reşiţa Sud este împânzită de mascaţi şi aproape 10 autoturisme şi zeci de persoane au fost şi sunt percheziţionate.

Poliţiştii de la “Crimă Organizată” din Caraş Severin , sprijiniţi de colegii lor din Timişoara, cei de Investigarea Fraudelor şi trupele jandarmilor din Reşiţa alături de Brigada Specială a Jandarmeriei Timişoara, precum şi trupe SAS Caraş Severin, au declanşat, în această dimineaţă, ultima fază a operaţiunii “Acvariul”. Echipele au descins în paralel la 24 de adrese din Reşiţa, Bocşa,  Oraviţa şi Târnova pentru a ridica 22 de suspecţi pentru care există mandate de aducere la DIICOT pentru a fi audiaţi. De asemenea, anchetatorii au percheziţionat 34 de maşini despre care există informaţii că ar fi folosite în traficul cu ţigări. Piaţa din Reşiţa a fost blocată de poliţişti, fiind verificate toate persoanele suspecte. Potrivit ag.princ. Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ CS, un număr de 22 de persoane sunt audiat deja de procurori, o parte urmând a fi reţinuţi.

Până la această oră, au fost confiscate câteva zeci de cartuşe de ţigări de contrabandă, în special din piaţa din Reşiţa. Acţiunea este în plină desfăşurare la acest moment, suspecţii urmând să fie duşi pentru audieri în doarul în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Liderul grupării de contrabandişti  este Marius Ciubotaru, acesta fiind ridicat şi el pentru audieri. Anchetatorii au acţionat, în această dimineaţă, după ce ieri marfa a fost împărţită distribuitorilor din pieţe. Poliţiştii au găsit peste 200 de cartuşe de ţigări în maşinile percheziţionate.

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite