Raed Arafat: 112 nu este un număr de joacă, ar trebui înăsprite sancţiunile pentru alarmele false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat în vizită la ADAM Slatina Timiş FOTO CRISTIAN FRANŢ
Raed Arafat în vizită la ADAM Slatina Timiş FOTO CRISTIAN FRANŢ

Printre judeţele cu cele mai multe apeluri false se numără Mureş (78,80%), Dâmboviţa (78,68%), Harghita (77,66%) şi Caraş-Severin (77,48%), iar la polul opus se situează municipiul Bucureşti (55,59%) , judeţele Cluj (55,40%) şi Arad (59,92%)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că trebuie luate măsuri pentru diminuarea apelurilor false la 112, atât prin înăsprirea sancţiunilor, cât şi prin implicarea societăţii civile în acţiuni de conştientizare a populaţiei. „112 nu este un număr de joacă. 112 este un număr extrem de important, un număr care face parte din Sistemul de urgenţă. Nu este voie să îţi baţi joc (...) Un apel fals poate să şi omoare, nu doar să coste. Cert, este o problemă a societăţii civile şi necesită a se lua măsurile cele mai serioase. Societate civilă înseamnă implicarea părinţilor şi a tuturor celor care i-ar putea învăţa pe copii şi pe alţii aceste lucruri“ a spus Raed Arafat. Potrivit acestuia judeţul Caraş-Severin este în topul judeţelor cu apeluri false pe 112.

Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele prepay. Acesta este şi principalul motiv pentru care majoritatea apelanţilor nu au putut fi identificaţi şi sancţionaţi, anul trecut fiind aplicate doar 37 de amenzi. Printre judeţele cu cele mai multe apeluri false se mai numără Mureş (78,80%), Dâmboviţa (78,68%), Harghita (77,66%) şi Caraş-Severin (77,48%), iar la polul opus se situează municipiul Bucureşti (55,59%) , judeţele Cluj (55,40%) şi Arad (59,92%).

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite