FOTO VIDEO Alexandra Florea este considerată un erou printre gugulani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât la Oţelu Roşu cât şi la Caransebeş vestea morţii micuţei voluntare de 15 ani a întristat pe toată lumea. Aceasta este văzută ca o eroină de locuitorii celor două oraşe

O elevă extrem de bună şi învăţa la Colegiul Naţional „Traian Doda“ din Caransebeş, unul dintre cele mai bune licee din judeţ. Aici a intrat în trupa de teatru „Credo“ şi tot aici a devenit voluntar la Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului. Era unul dintre elevii activi, serios implicată atât în activităţile extraşcolare cât şi cele de voluntariat. La Oţelu Roşu s-a implicat foarte mult, dorind să realizeze şi acolo, împreună cu restul voluntarilor, un centru de voluntariat asemănător cu cel de la Caransebeş. „Cunosc tot nucleul voluntarilor, erau patru fete, fete deosebite, care se implicau mult, ajutau cu tot ce puteau. Au primit şi spaţiu în Casa de Cultură de la noi de la Primărie, pentru că le admiram pentru tot ce făceau şi pentru cât de mult ajutau lumea!“ spune primarul Luca Mălăiescu despre activitatea lor.

De 8 martie au pornit la Oţelu Roşu pentru a face daruri la casa de copii şi la oamenii necăjiţi din Valea Bistrei. Ancuţa Coposesc este mama unuia dintre băieţii aflaţi în maşina implicată în accident şi are numai cuvinte de laudă despre acţiunile lor. „Chiar m-au sunat după ce au terminat la Oţelu Roşu, erau cu toţii foarte încântaţi de acţiunea lor! Se bucurau pentru bucuria altora! Au fost şi la casa de copii, s-au jucat cu copiii de acolo“ povesteşte femeia. Accidentul a îngrijorat-o foarte tare, pentru că ambii săi băieţi, Bogdan şi Alexandru, erau în echipa de voluntari, deşi doar Alexandru era în maşina cu ghinion. „Nu s-a speriat, i s-au făcut toate investigaţiile, din fericire cu el nu sunt probleme! Despre accident prea puţine ştie, pentru că a leşinat înainte de impact. El este voluntar de un an de zile, a fost dorinţa sa, el i-a găsit. Alexandru este un băiat credincios, merge la biserică… Pe Alexandra o ştie încă de la grădiniţă, pentru că locuiesc în acelaşi cartier. Era o fată foarte foarte de treabă, am doar cuvinte de laudă despre ea“ spune Ancuţa Coposesc! 

„Am fost patru maşini plecate din Caransebeş, la Oţelu Roşu ne-am oprit la Centrul de Voluntariat unde aveam şi o bancă de alimente acolo. Pe Alexandra o cunosc de la grădiniţă: învăţa foarte bine, luase 10 la examenul de matematică! Chiar era o fată minunată. Imediat după accident am ajuns cât am putut de repede la spital. Am întrebat de starea pacienţilor şi mi s-a spus că o fată a murit. Am realizat imediat că e vorba de Alexandra, pentru că ştiam că ea e cel mai grav. Am rămas fără cuvinte...“ spune Bogdan Coposesc, unul dintre voluntarii care au activat împreună cu Alexandra în asociaţia de caritate.

Voluntarii din maşina implicată în accident nu ştiu de moartea Alexandrei, pentru că au moralul scăzut şi atât părinţii cât şi medicii vor să-i protejeze. Dar restul prietenilor au fost deja la locul accidentului şi au lăsat flori, au aprins lumânări şi au spus rugăciuni la locul în care Alexandra Florea s-a transformat în îngeri, luându-şi zborul spre cer…

CITEŞTE ŞI:

Tragedie lângă Caransebeş: o voluntară de 15 ani a murit, alţi şase sunt răniţi

Procuror: „Copilul a murit de foame şi de frig“. Mama copilului este considerată responsabilă de moartea acestuia

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite