FOTO Filmul unei morţi nereuşite sau de ce a decis Primăria Caransebeş să achiziţioneze drone de supraveghere aeriană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul unei morţi nereuşite sau de ce a decis Primăria Caransebeş să achiziţioneze drone de supraveghere aeriană

Primarul Ioan Marcel Vela a dat publicităţii în exclusivitate imagini de la accidentul de elicopter din 2 decembrie 2007, accident căruia i-a supravieţuit

Totul a plecat de la incidentul de la Cluj. Momentul din 2007 i-a dat de înţeles primarului Ioan Marcel Vela că acele drone aeriene sunt necesare, având în vedere apropierea de Muntele Mic, Masivul Ţarcu şi Poiana Mărului. Există deja Ordinul de înfiinţare a unei Unităţi Speciale de Aviaţie la Caransebeş, care va fi funcţională din luna martie. „Atunci când administraţia locală, judeţeană şi centrală îşi dau mâna, pot rezulta proiecte serioase“ spune primarul Ioan Marcel Vela. Să nu uităm de meteorologul şi soţia sa care au murit pe Ţarcu, căutaţi din 24 decembrie şi găsiţi abia în luna mai!

„Primăria Caransebeş are toată disponibilitatea să pună aceste drone la dispoziţia IGSU pentru astfel de situaţii de urgenţă“ mai spune Vela. Primarul a mai spus că vor să cumpere drone performante, care să poată opera şi în condiţii meteo extreme. „Accidentul de avion recent m-a făcut să cer ca în loc de 3 drone să luăm fie una singură, fie să se mărească suma, dar să luăm dronele cele mai performante. Dacă era operativă staţia de la Caransebeş într-o oră şi jumătate ar fi fost în Apuseni şi ar fi putut pune umărul la depistarea avionului prăbuşit. Este un pas important pentru a atrage atenţia că viaţa oamenilor este cel mai important lucru pentru o ţară, pentru un Stat“ mai spune edilul din Caransebeş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite