EXCLUSIV Petru Lupşac: „Nu îmi fac mari speranţe că mai recuperez ceva!“. DIICOT a descins la reţeau de hoţi care au furat seiful fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Lupşac spune că se bucură că i-au prins pe hoţi FOTO Facebook.com
Petru Lupşac spune că se bucură că i-au prins pe hoţi FOTO Facebook.com

Procurorii şi poliţiştii DIICOT Timiş au descins în această dimineaţă la mai multe locuinţe şi imobile din judeţul Timiş pentru a destructura o reţea de hoţi din locuinţe de lux

Potrivit lui Petru Lupşac, fostul şef al Administraţiei Finanţelor Publice Oţelul Roşu căruia i-a fost furat seiful cu peste 300.000 de euro din locuinţă, gruparea era monitorizată de mai bine de 6 luni. Aceştia se ocupau numai cu furturi la pont din locuinţe de lux şi nu luau niciodată bunuri, ci doar bani şi bijuterii. „Nu am speranţe prea mari. Au chefuit şi stricat toţi banii prin excursii de lux. Mai mult, nu sunt numai eu păgubit, ci sunt foarte mulţi păgubiţi, aşa că fiecare va primi o parte din ceea ce se mai poate recupera. Deci nu cred că îmi voi recupera prejudiciul. Dar măcar mă bucur că au fost prinşi pentru că deja apăruseră vorbe că eu aş fi înscenat furtul, că n-aş avea bani sau alte asemenea. Iată că acum adevărul va ieşi la iveală“ spune Petru Lupşac.

Un seif de o tonă cu 370.000 de euro şi o cantitate mare de bijuterii a fost furat din casa şefului Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu cât acesta a fost într-o excursie exotică, în lunile decembrie 2012 sau ianuarie 2013. 

Procurorii DIICOT, politiştii de la Serviciul de Investigatii Criminale şi Serviciul de Actiuni Speciale ale IPJ Timis si jandarmi, au realizat, joi dimineaţa, peste 20 de perchezii în Timişoara, Giarmata, Cerneteaz şi Pişchia. Vizaţi au fost hoţii care spărgeau vile şi locuinţe de lux. Este vorba de una dintre cele mai tari reţele de bandiţi specilizaţi în spargeri din România, care era condusă de trei persoane din Timişoara. Poliţiştii au găsit în casele lor bijuterii şi bani. Culmea, unul dintre cei vizitaţi de către mascaţi este chiar patronul unei bijuterii, unde, la această oră, se fac şi percheziţii. 

Hoţii dădeau lovituri la pont în vilele unor familii înstărite şi furau doar sume mari de bani şi bijuterii de valoare. Infractorii au acţionat în judeţele Timiş, Sibiu şi Caraş-Severin. „Arme, bijuterii, aparatură electronică, bani şi alte bunuri au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate în cursul zilei de ieri, pe raza judeţelor Timiş şi Sibiu. 13 autovehicule au fost indisponibilizate iar 7 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ieri, 30 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Timiş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Timiş, au descins la 29 de adrese din judeţele Timiş şi Sibiu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturi din locuinţe. 16 membri ai grupării infracţionale sunt suspectaţi că, în cursul anului 2013, ar fi comis 22 de furturi din locuinţe, pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Sibiu, de unde au sustras bani, arme de foc, bijuterii şi alte bunuri. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 1.000.000 de euro. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, de la locuinţele suspecţilor, în vederea continuării cercetărilor, patru arme, aproape 250 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri, telefoane mobile, aparatură electronică, carduri bancare şi 20.000 de lei. Totodată, au fost ridicate mai multe unelte, despre care există suspiciuni că au fost folosite la comiterea faptelor.

Au fost identificate şi indisponibilizate 13 autoturisme deţinute sau utilizate de suspecţi, a căror valoare este estimată la 200.000 de euro.13 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timiş, pentru audieri, şapte dintre suspecţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. În cursul zilei de astăzi, suspecţii vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. La acţiune au participat şi poliţişti de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - I.P.J. Timiş, specialişti criminalişti, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Sibiu şi jandarmi“ transmite printr-un comunicat de presă IGPR.

CITEŞTE ŞI:

FOTO Un seif de o tonă cu 370.000 de euro a fost furat din casa şefului Finanţelor din Oţelu Roşu

Un seif de o tonă cu 370.000 de euro şi o cantitate mare de bijuterii a fost furat din casa şefului Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu.

EXCLUSIV FOTO Petru Lupşac, şeful fiscului din Oţelu Roşu jefuit de aproape 2 milioane de lei, a câştigat pe timp de criză

Din declaraţiile sale de avere reiese că Lupşac a prosperat în 2011 şi 2012, cumpărând o serie de atuoturisme de lux, terenuri, imobile şi devenind acţionar la mai multe firme.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite