„Vrăjitorul din Oz“, omagiat printr-un tribut special, la gala de decernare a premiilor Oscar 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar vor sărbători în show-ul din 2014 împlinirea a 75 de ani de la lansarea filmului „Vrăjitorul din Oz“, care a primit şase nominalizări la aceste trofee la gala din 1939.

Acest musical de aventuri intrat în legendă, în care a jucat Judy Garland - un film care a primit şase nominalizări la Oscarurile din 1939 -, va fi omagiat printr-un moment-tribut special, la cea de-a 86-a ediţie a premiilor decernate de Academia de film americană, ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles, informează contactmusic.com.

„Suntem încântaţi să aniversăm lansarea unuia dintre cele mai îndrăgite filme din toate timpurile, la gala din acest an a premiilor Oscar“, au declarat Craig Zadan şi Neil Meron, producătorii galei.

„Vrăjitorul din Oz“, ce are la bază volumul omonim pentru copii scris de L. Frank Baum, a câştigat două premii Oscar - la categoria „cea mai bună coloană sonoră“ şi „cel mai bun cântec“ - la cea de-a 12-a gală a premiilor Academiei de film americane, pierzând însă trofeul oferit la categoria „cel mai bun film“ în faţa celebrei pelicule „Pe aripile vântului“.

Această poveste fantastică spune povestea lui Dorothy, o fetiţă care ajunge în universul imaginar Oz, unde are parte de numeroase aventuri alături de noii ei prieteni, Leul, Sperietoarea şi Omul de Tinichea, sperând că va găsi o cale pentru a se întoarce în casa ei din Kansas.

De-a lungul anilor, povestea a fost de multe ori ecranizată şi adaptată în musicaluri pe Broadway. Un lungmetraj inspirat din musicalul omonim de pe Broadway este „The Wiz“ (1978), regizat de Sidney Lumet, care a avut o distribuţie alcătuită exclusiv din artişti afroamericani, în care au strălucit Diana Ross şi Michael Jackson.

Cel mai recent film inspirat de romanul scris de L. Frank Baum este „Grozavul şi puternicul Oz/Oz: The Great and Powerful“, lansat pe marile ecrane în 2013, în care rolurile principale au fost interpretate de Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams şi James Franco.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite