Drum liber spre Semenic. Maşinile de mare tonaj nu mai au voie în week-end pe drumurile spre munte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul greu a fost restricţionat în week-end pe drumurile de munte FOTO CRISTIAN FRANŢ
Traficul greu a fost restricţionat în week-end pe drumurile de munte FOTO CRISTIAN FRANŢ

Forul judeţean a luat decizia la solicitarea Primăriei Văliug şi a Asociaţiei Banatul Montan având o valabilitate de doi ani de zile.

Maşinile mari nu mai au voie să circule, de la acest sfârşit de săptămână, pe drumurile judeţene Reşiţa - Cuptoare - Văliug şi Văliug - Crivaia - Vila Klaus. Interdicţia a fost analizată şi votată de forul decizional judeţean, ca urmare a unei cereri depuse de autorităţile locale din Văliug şi Asociaţia Banatului Montan. La solicitarea ing. Ştefan Stănescu restricţiile vor intra în vigoare de vineri, dar de la orele 15.

Hotărârea de instituire a unei restricţii de tonaj pentru vehiculele rutiere cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile judeţene 58 şi 582 B, vine, consideră autorităţile, în sprijinul turismului din zona Văliug, Crivaia şi Trei Ape.

Deseori, vizitatorii acestor zone s-au plâns de gălăgia pe care o fac maşinile mari, dar mai ales că, la sfârşit de săptămână, aceste staţiuni sunt aglomerate şi de multe ori s-au produs blocaje în trafic, tocmai din cauza acestor vehicule de tonaj mare.

''A fost o solicitare a primarilor, care au avut aceste observaţii, în legătură cu accesul turiştilor în zona montană. Sunt restricţii normale. Este exceptat transportul de alimente şi cel destinat unor categorii speciale'', a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Excepţie de la restricţia impusă de autorităţi fac vehiculele deţinute de ministerul Apărării naţionale, de unităţile Ministerului Afacerilor Interne, de serviciile publice de ambulanţă şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
 

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite