Dispariţie misterioasă a unui bătrân din Caraş-Severin, în urmă cu mai mult de două săptămâni. Rudele sunt nemulţumite de mobilizarea autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Diana Cioncu/Facebook
FOTO Diana Cioncu/Facebook

Un bătrân, de 91 de ani, din Caraş-Severin a dispărut, de mai bine de două săptămâni, de acasă. Omul locuia în satul Mâtnicul Mare şi a plecat sâmbătă, 23 martie, la câmp, să pregătească un teren pentru lucrări.

Diana Cioncu, nepoata bărbatului dispărut, povesteşte într-o postare pe Facebook cum s-au întâmplat lucrurile. „A plecat pe jos spre un pământ al lui, cu nişte unelte de lucru pe umăr, ca orice ţăran, să facă curat şi să pregatească terenul pentru viitoarele lucrări. Nu era încă senil să uite ce face, nici cu Alzheimer, se ţinea binişor pe picioare şi chiar lucra ce mai putea. Tot sâmbătă, 23 martie, în jurul orei 14:30 s-a şi întâlnit cu un cunoscut din sat care mergea cu tractorul la arat şi cu care a vorbit, era lucid, a glumit şi şi-a văzut de treaba. De aici, nu mai ştim nimic. Pentru ca acasă nu s-a mai întors”, arată tânăra.

Aceasta precizează că a ajuns să facă postarea după ce, în cele două săptămâni, nu s-a găsit nicio urmă. Femeia este dezamăgită şi de modul în care autorităţile s-au implicat şi au gestionat căutarea bunicului său. “Familia şi multe persoane din sat (vecini, prieteni si multi tineri) l-am cautat în prima săptămână zi de zi, mulţi km în jurul satului. În toate locurile unde ar fi putut să cadă, sa se odihnească sau să i se facă rău. În primele zile am tot sperat, apoi după ce nopţile temperatura era aproape de 0, îi căutam corpul.
Bineinteles, s-a anuntat si politia, care a venit dupa 2 zile de la dispariţie la căutări, pentru ca duminica nu e zi lucrătoare şi au venit doar să înregistreze dispariţia. Şi acum sperăm sa îi găsim corpul şi să îl inmormântăm creştineste. Dar nu găsim nimic, dupa foarte multe zile de cautari: nici o urma, nici uneltele lui de lucru, pe care le cunoaştem.
Daca printr-o minune cineva are vreo informatie sau printr-o minune a lui Dumnezeu il recunoaste undeva, va rugam sa ne anuntati prin mesaj privat”, scrie nepoata.

Situaţia e la fel şi după două trei zile de la postare mesajului. Bătrânul e negăsit, iar frustrarea şi revolta familiei creşte. Mai ales că sunt de părere că nu se face destul pentru găsirea unui om dispărut. Sunt conştienţi deja că şanse ca să fie găsit în viaţă sunt puţine, însă îşi doresc ca măcar să-i fie găsit corpul, să-l poată înmormânta creştineşte.

Diana Cioncu spune că au simţit că autorităţile i-au abandonat pur şi simplu şi că nu se mai face nimic pentru găsirea bunicului său. Tânăra a legătura cu cei de la Salvo Timişoara, singura organizaţie din zonă care are câini pentru găsirea cadavrelor. Însă aceştia aparţin de Primăria Timişoara şi i-au explicat că fără o solicitate oficială din partea autorităţilor din Caraş-Severin nu pot să intervină. Solicitarea care întârzie să fie făcută. IPJ Caraş Severin ne-a comunicat că va fi adus un câine dresat pentru căutarea de cadavre.

 ”În data de 24 martie, la ora 10.04, a fost un apel pe 112, prin care am fost sesizaţi că în data de 23, la ora 11.00, o persoană de 91 de ani, din Mâtnicu Mare a plecat de acasă şi nu a mai revenit. În ziua în care a fost anunţati s-a mers la faţa locului, s-a făcut cercetarea la faţa locului, s-au constituit echipe de cercetări. Nu ştiu de ce spune nepoata că s-a făcut abia după două zile. Din ziua respectivă au început căutări, care au durat două săptămâni. În timpul căutărilor, au fost la un moment dat angrenaţi un număr de 11 poliţişti. S-a dat în urmărire la nivel naţional, s-a solicitat sprijin de la colegii din judeţele limitrofe, s-au organizat căutări cu câinele de urmă. În căutări au fost implicate, la un moment dat, chiar şi peste 30 de persoane. Deci nu este adevărat că ne-am deplasat după două zile şi nici că nu am făcut nimic”, ne-a declarat Adrian Jurjică, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Poliţiştii spun că au verificat o pistă privind un posibil conflict, în urma căruia bătrânul să fie fost ucis, însă până în momentul de faţă nu au găsit indicii care să dovedească această variantă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite