Cristiana Terciu este micuţa poetă cu talent la dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de doi ani, Cristiana se antrenează din greu pentru a ajunge pe podiumul unui concurs naţional de dansuri de societate. Fetiţa de numai opt ani este pasionată de dansurile de societate, limba engleză, poezie şi de primăvară.

PROFIL
NĂSCUTĂ. 26 septembrie 2003
EDUCAŢIE. Elevă în clasa I la şcoala cu Clasele I-VIII Numărul 12 Reşiţa
FAMILIE. O soră mai mică, Ariana

. Cristiana a fost atrasă de artă încă de când era la grădiniţă. Fie a urmat cursuri de dansuri populare, fie a cântat la violoncel, Cristiana spune că adoră să facă lucruri inedite şi pline de frumos.
„Îmi place foarte mult să dansez. La grădiniţă am învăţat să joc hora sau alte stiluri tradiţionale şi specifice Banatului. Tot atunci am învăţat foarte puţin să cânt la violoncel. Alături de mai mulţi copii am participat la două proiecte ale grădiniţei unde ne-am simţit foarte bine“, povesteşte cu entuziasm Cristiana Terciu.

Îşi aminteşte cu drag de prima zi de şcoală. „Abia am aşteptat să înceapă şcoala. Îmi place mult să citesc şi îmi place şi matematica“, spune Cristiana. În ceea ce priveşte viitoarea ei meserie, tânăra ştie exact ce vrea să fie. „Vreau să mă fac doctor şi decizia mea nu se va schimba. În urmă cu ceva timp am fost operată, iar medicii de la spital s-au purtat foarte frumos cu mine şi de aceea îmi doresc să mă fac medic. Chiar mi-au găsit şi o poreclă: «şoricel»“, îşi aduce aminte Cristiana.

Prima poezie

Pentru că îi plac foarte mult zilele însorite, Cristiana a scris o poezie dedicată primăverii. „M-am gândit mult până am pus pe hârtie poezia. Se numeşte «Primăvara» în ochii copiilor şi este vorba despre firele de păpădie şi razele soarelui, despre flori şi ciripitul păsărilor“, spune tânăra.
Îndrumată de mama sa, Cristiana a început să meargă la dansuri de societate. Încă din prima clipă petrecută în sala de antrenamente, tânăra spune că a rămas impresionată de tot ceea ce înseamnă acest sport.

„Atunci când au început toţi să danseze mi-a plăcut foarte mult. Acum se împlinesc aproape doi ani de când am început aceste cursuri şi pot să spun că nu vreau să renunţ la această pasiune a mea. Mai mult, am convins-o şi pe sora mea Ariana să meargă“, spune Cristiana. Din cauza vârstei fragede, tânăra nu se încadrează încă în nicio categorie la nivelul la care ea dansează. Participă doar la concursurile locale, dar speră ca pe viitor să meargă mai departe. „Aş vrea să merg ca şi colegii mei la concursuri, dar mai am puţin de aşteptat şi trebuie să mă antrenez mult mai mult. Cele trei ore în sala de antrenamente nu sunt suficiente“, este de părere fetiţa.

Întrebări şi răspunsuri
Care este stilul de dans preferat?

Îmi place să dansez în general. Dar cel mai mult îmi place să dansez vals. Mă duce cu gândul la cele mai frumoase locuri sau momente din viaţa mea.

Cât de greu îşi este să îţi împarţi timpul liber?
Îmi pare rau că ziua nu are mai multe ore ca să fac tot ceea ce-mi place. În zilele de antrenament sunt nevoită să-mi termin mai întâi temele şi acest lucru necesită timp.

Ce-i place
„Îmi place tot ceea ce este frumos. Îmi place să mă joc cu sora mea, îmi place să mă plimb atunci când este frumos afară”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să mă cert cu Ari, aşa o alint eu pe sora mea. Nu sunt multe lucruri care nu-mi plac, dar trebuie să spun că urăsc fructele kiwi”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite