Andrei Maxim, tânărul care a omorât un bătrân din doi pumni, a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Maxim pozează în gangster
Andrei Maxim pozează în gangster

Liceanul reşiţean care i-a provocat decesul unui bătrân de 62 de ani după ce l-a lovit cu pumnul în figură, în noaptea de 25 septembrie, chiar în mijlocul străzii, a fost trimis în judecată. El va răspunde în faţa legii pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Andrei Maxim va apărea pentru prima dată în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin la data de 25 ianuarie a anului viitor, el fiind acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. “A fost finalizat rechizitoriul şi dosarul a fost trimis la instanţă. Clientul meu a relatat cu sinceritate incidentul regretabil din acea seară. A fost un conflict spontan, tânărul a fost confundat de victimă. Victima a urmărit învinuitul care mergea acasă. A strigat la învinuit, întreba unde sunt prietenii lui, ocazie cu care a folosit expresii triviale la adresa tânărului. S-a apropiat de acesta şi l-a prins de gât. Tânărul l-a lovit şi l-a împins încercând să-l îndepărteze. A provocat însă dezechilibrul victimei, căderea pe spate şi lovirea acesteia cu capul de asfalt”, afirmă Loredana Sabo, avocata tânărului.


La limita legitimei apărări
    Până la pronunţarea instanţei, tânărul de 21 de ani are interdicţia de părăsi localitatea. Alexandru Bălan s-a prăbuşit lovindu-se cu capul de asfalt după ce a avut ceva de împărţit cu Andrei Maxim, iar câteva zile mai târziu s-a stins într-un spital din Timişoara. Potrivit apărătorului tânărului, martorii confirmă că victima ar fi generat conflictul, iar Andrei nu a făcut altceva decât să-şi protejeze integritatea corporală. "În cazul învinuitului, apărarea de către victimă era necesară datorită tulburării şi temerii provocate. Cu alte cuvinte, era în legitimă apărare. Este o circumstanţă admisibilă şi legală, cunoscută ca exces scuzabil”, adaugă Sabo. George Bălan, fiul victimei, susţine însă că lucrurile nu au stat deloc aşa. “Vânzătoarea de la chioşcul Miruna a declarat că tata s-a dat jos de pe bicicletă şi l-a întrebat pe tânăr unde sunt prietenii lui, că i-au furat banii. Atunci, acesta l-a lovit. A căzut şi a intrat în comă”, a afirmat fiul lui Alexandru Bălan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite