Americanii de la Delphi îşi extind activitatea în Clisură până în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în toamna acestui an, la fabrica din Moldova Nouă vor lucra aproape 800 de cărăşeni. Cei de la Delphi vor să se extindă pe alţi 2.400 de metri pătraţi, iar administraţia locală a luat un credit de două milioane de lei.

Cel mai mare investitor din Clisura Dunării este Delphi Automotive, care în luna iunie a acestui an a deschis oficial prima hală de producţie la Moldova Nouă. Conform companiei, fabrica produce module de cablaje electrice pentru producători de maşini din Europa şi va lucra îndeaproape cu celelalte fabrici din ţară.

„La Delphi, suntem lideri în inovaţiile aduse atât procesului de fabricaţie, cât şi tehnologiei vehiculelor. Este o abordare care aduce un standard al calităţii de talie mondială, precum şi noi oportunităţi de angajare şi formare pentru un număr mare de noi angajaţi”, a spus Cristian Gulicska, director regional Delphi Sisteme de Distribuţie Electrice/Electronice, România şi Europa de Est.

Recent, reprezentanţii companiei au precizat faptul că vor să extindă locaţia şi să-şi dubleze numărul de angajaţi. Într-un comunicat de presă se specifică faptul că până în luna septembrie se doreşte o extindere cu 2.400 de metri părtaţi, faţă de cei 1.400 pe care deocamdată se face producţia la Moldova Nouă. De asemenea, se doreşte şi mărirea numărului de angajaţi, totalul acestora fiind preconizat să ajungă la 1.200. Delphi a angajat în luna iunie 380 de muncitori, însă cu tot cu firmele de pază şi de curăţenie, la punctul de lucru din Clisura Dunării s-au creat aproximativ 430 de locuri de muncă. Pentru a onora solicitarea americanilor, reprezentantul administraţiei locale din Moldova Nouă spune că s-a accesat un credit bancar de două milioane de lei, pentru a realiza extinderea activităţii la Delphi, prin construirea unei noi hale de producţie.

Abia aşteaptă
Pentru că locurile de muncă puse la dispoziţia şomerilor de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin sunt foarte puţine, oamenii spun că abia aşteptă să se facă angajări. „Prima dată CV-urile s-au depus la primăria din oraş, dar sper că de data aceasta să se întâmple altfel şi să putem şi noi aplica la un job“, a spus Iosif Dalea, de 27 de ani. De aceeaşi părere este şi Marcela Asaftei, de 22 de ani, din Reşiţa, care spune că nu o deranjează faptul că va fi nevoită să facă naveta. „Important este că se fac angajări. Şi de data aceasta îmi depun CV-ul, poate am noroc“, a declarat tânăra.

Aşa cum s-a întâmplat şi cu prima tură de angajaţi, reprezentanţii companiei i-au trimis pe toţi la instructaj special, cei din Clisura Dunării având cunoştinţe de minerit. „Angajaţii au fost trimişi la specializare la punctul de lucru din Sânnicolau Mare. Din câte ştiu eu, stagiul de pregătire a fost împărţit pe două grupe. Sunt convins că aşa va fi şi de această dată“, a spus primarul oraşului Moldova Nouă, Ion Chisăliţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite