Afacerile reşiţenilor sunt îngropate din cauza lipsei apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ot mai mulţi patroni reclamă faptul că opririle dese şi de lungă durată a apei, cauzate de lucrările de modernizare a reţelei de apă şi canalizare, îi bagă în faliment. Spălătoriile auto şi restaurantele au cel mai mult de suferit din cauza Aquacaraş.

În cartierele Lunca Pomostului şi Moroasa II nu curge astăzi un strop de apă. Locuitorii din zonă, dar mai ales oamenii de afaceri, care pierd o mulţime de bani, au ajuns la capătul răbdării. Ilie Mândrican, manager al unui restaurant din centrul Reşiţei, este doar unul dintre patronii care îşi văd afacerile puse în pericol din cauza faptului că apa se opreşte foarte des şi pentru intevale mari de timp. “Pentru că azi nu este apă în două cartiere mari, pierdem cel puţin o sută de comenzi. Noi ducem zilnic mâncare la şcoli, grădiniţe şi instituţii, dar astăzi au program scurt din cauza faptului că nu este apă şi au renunţat la meniu. Nu este pentru prima dată când păţim asta. De nenumărate ori a fost oprită apa în centrul oraşului şi ne-a afectat direct, pentru că nu am putut onora comenzile. Asta ne face să pierdem şi imagine, nu numai bani, deoarece clienţii pot crede despre noi că nu suntem serioşi”, a spus managerul restaurantului Bistro la Tzompy.
“SC Hidrocunstrucţia a solicitat oprirea furnizării apei potabile în vederea executării unor lucrări la căminele de vane în intervalul orar 8-24”, a precizat Adriana Almăjan, de la Biroul de Marketing al Aquacaraş. Nici măcar la miezul nopţii, atunci când ar putea curge apă la robinet, reşiţenii nu prea au de ce să fie mulţumiţi. “La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă”, informează conducerea SC Aquacaraş.
Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a făcut nenumărate adrese către Aquacaraş să nu mai oprească apa o dată la câteva zile. “Am solicitat să ne informeze de câte ori se opreşte apa, în ce zone, pentru că reşiţenii nu mai pot să suporte toate aceste orpriri, în mare parte justificate, dar sunt şi destule nejustificate. Am solicitat să se facă în două tranşe, în intervale de timp în afara orelor de vârf”, a declarat Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite