70% din angajaţii UCM Reşiţa intră în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
70% dintre angajaţi intră în şomaj tehnic iar 10% în concediu de odihnă FOTO CRISTIAN FRANŢ
70% dintre angajaţi intră în şomaj tehnic iar 10% în concediu de odihnă FOTO CRISTIAN FRANŢ

Conducerea UCM Reşiţa spune că a fost nevoită să ia unele măsuri mai drastice pentru a asigura subzistenţa uzinei.

De astăzi şi până la 30 septembrie 2013 aproximativ 950 de persoane, adică 70% din angajaţii UCM Reşiţa vor intra în şomaj tehnic. Alţi 10% din angajaţi au fost obligaţi să îşi efectueze concediul de odihnă, doar 20% din cei 1587 de angajaţi mai rămânând să asigure mentenanţa în uzină. 

„Încercăm să asigurăm subzistenţa, pentru a face faţă nivelului de comenzi pe care îl avem. Vă asigur că vorbim doar de şomaj tehnic, în care angajaţii vor fi plătiţi cu doar 75% din salariu şi că nu vorbim de disponibilizăm“ ne-a explicat Cosmin Ursoniu, directorul general al UCM Reşiţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin anunţa că Guvernul va aproba un memorandum prin care se va realiza un holding ce va asuma UCM Reşiţa, după ce Statul Român va redeveni acţionar majoritar, HidroServ şi HidroElectrica. Deşi acesta spunea că această decizie se va realiza „curând“, au trecut deja mai bine de patru şedinţe de Guvern dar acest memorandum n-a fost nici măcar dezbătut. Soluţia a fost confirmată şi de către administratorul judiciar al UCM Reşiţa, Remus Borz.

Cosmin Ursoniu spune că nu are cunoştinţe despre astfel de planuri care îl depăşesc ca decizie şi că el a luat hotărârea trimiterii angajaţilor în şomaj tehnic tocmai pentru a asigura subzistenţa uzinei în acest an.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite