VIDEO Hoţi notorii din buzunare, alergaţi de jandarmi timp 20 de minute. În cele din urmă, au fost încătuşaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţi de buzunare urmăriţi şi fugăriţi de jandarmi timp de 20 de minute pe străzile din Râmnicu Vâlcea în timpul pandemiei Foto Adevărul
Hoţi de buzunare urmăriţi şi fugăriţi de jandarmi timp de 20 de minute pe străzile din Râmnicu Vâlcea în timpul pandemiei Foto Adevărul

Jandarmii au alergat timp de 20 de minute după doi hoţi de buzunare pe străzile din Râmnicu Vâlcea. Miercuri, 6 mai, aceştia au fost arestaţi preventiv.

GALERIE FOTO

Marţi, 5 mai, doi tineri, de 17 şi respectiv 21 de ani, au fost surprinşi de o patrulă de jandarmi în timp ce încercau să păgubească o femeie, pe stradă.

La vederea oamenilor legii aceştia au luat-o la fugă pe aleile dintre blocurile din Râmnicu Vâlcea. Sperau să-şi piardă urma, fiind fugăriţi timp de 20 de minute, până au fost prinşi, imobilizaţi şi încătuşaţi. 

Ulterior, au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind reţinuţi pentru 24 de ore, sub învinuirea de furt în formă continuată. Miercuri, 6 mai, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, fiind încuviinţată propunerea de arestare preventivă. 
 

Fugăriţi pe aleile dintre blocuri, în plină pandemie

Potrivit unui comunicat trimis de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Teodora Cincă, hoţii de buzunare au fost somaţi verbal de echipajul de jandarmi: „Jandarmii au observat pe strada Henri Coandă doi tineri care încercau să sustragă bunuri din geanta de umăr a unei femei. În momentul în care au fost somaţi verbal de către jandarmi, tinerii au încercat să fugă de la faţa locului, dar au fost prinşi şi interceptaţi pe strada Grigore Procopiu din Cartierul Traian, după ce au fost urmăriţi aproximativ 20 de minute.

Cele două persoane au fost conduse împreună cu persoana vătămată la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea în vederea continuării cercetărilor. În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală, din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au dispus reţinerea pe 24 de ore a celor doi, aceştia fiind încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Vâlcea.

Precizăm ca persoana vătămată nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”.

„Am văzut momentul prinderii”

Ştirea care a apărut şi pe pagina de socializare a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a primit o serie de aprecieri. Momentul prinderii celor doi hoţi a avut şi spectatori: „Am văzut momentul prinderii lor, lângă blocul meu, profesionalism total Şi mi-a mai plăcut ceva tare mult: bucuria şi satisfacţia ce se observa la ei (jandarmi - n.r.), că îşi îndepliniseră cu bine misiunea, chiar dacă erau obosiţi şi extenuaţi după cât au alergat după cei doi hoţi, doi ţigani, probabil "valoroşi", veniţi de afară. Respect Jandarmeria română!”.

Alţi internauţi au atras atenţia că este vorba despre o grupare de hoţi de buzunare: „Mai sunt în afară de cei doi. Atenţie în continuare, haita e mai mare!” sau „Păcat de munca şi efortul depus.. din păcate sunt recidivişti bine cunoscuţi şi judecaţi în stare de libertate pe un motiv jenant - „nu prezintă pericol social”! #Ruşine don judecător”, au comentat cei care i-au recunoscut din materialul video al Jandarmeriei, chiar dacă a fost blurat.

„Îi cunosc... I-am surprins furând dintr-un Passat, am sunat la 112 şi Poliţia îi avea în baza de date. A doua zi erau pe stradă, la pariuri, pe Rapsodiei” sau „Au încercat schema şi pe Hacman. I-am observat şi am claxonat insistent până ce doamna respectivă s-a întors”, au atras alţii atenţia.

Tanaka şi Sadam, membri într-o grupare de hoţi de buzunare

Spusele internauţilor sunt adevărate. Cu ocazia cercetărilor, s-a descoperit că făptaşii nu erau la prima abatere.

Îşi spun Sadam şi Tanaka şi sunt cunoscuţi ca hoţi de buzunare. Unul dintre ei, în perioada mai - noiembrie 2019, a comis mai multe furturi din buzunare, genţi, împreună cu un altul poreclit Econom. Fac parte dintr-o grupare mai mare de hoţi de buzunare ale căror victimele sunt de fiecare dată femeile. Zeci de femei au fost păgubite în câteva luni de diverse sume de bani. 

Acţionează cu precădere în anumite zone din Râmnicu Vâlcea: Nord, Traian şi Centru şi au la activ sute de furturi din buzunare. Anul trecut, în data de 28 noiembrie, pe baza probatoriului administrat, poliţiştii de cercetare penală îi reţineau pentru 24 de ore, pe Econom şi Tanaka. Doar că în ciuda faptelor dovedite, la vremea respectivă un magistrat a considerat că este suficient să-i pună sub control judiciar, fiind lăsaţi în continuare în libertate.

Mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru tentativă de furt

De această dată, însă, nu s-a mai luat aceeaşi decizie. Vinovaţii au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Iată cum sună justificarea judecătorului care a reţinut pe lângă tentativa de furt şi circumstanţele agravantele şi faptul că nu sunt la prima infracţiune, dar şi faptul că unul dintre ei este minor: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, de la 6 mai 2020, până la 4 iunie 2020, inclusiv, a inculpaţilor: - Miclescu Vasile, zis „Tanaka”, şi - Guţă Florin, zis „Sadam”... Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă a inculpaţilor Miclescu Vasile şi Guţă Florin. Respinge cererile de luare a altei măsuri preventive... formulate de inculpaţi, personal şi prin apărători...”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite