Vâlcean despăgubit cu suma record de 5 lei, după ce porcii mistreţi i-au dat iama prin cultura de porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5,2 lei suma record primită de un vâlcean pentru culturile de porumb distruse de porcii mistreţi, Foto: Adevărul
5,2 lei suma record primită de un vâlcean pentru culturile de porumb distruse de porcii mistreţi, Foto: Adevărul

La nivelul judeţului Vâlcea, până la această oră s-au depus 59 de solicitări de despăgubiri în urma pagubelor provocate de porcii mistreţi în culturile agricole, după cum reiese dintr-o statistică oficială. Numai că unele dintre solicitări nu au întrunit condiţiile necesare cerute în astfel de cazuri.

O parte dintre păgubiţi s-au trezit că vor avea parte de sume modice în urma evaluării pe teren a unei comisii mixte.

Legislaţia prevede o procedură rapidă prin care o comisie complexă trebuie să deplaseze în scurtă vreme la faţa locului pentru a constata pagubele produse de porcii mistreţi. 

Unul dintre solicitanţii de despăgubiri, spre exemplu, a avut o pagubă de doar 5,2 lei. La această sumă a ajuns o comisie formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii: Garda Forestieră, Direcţia Agricolă, Fondul Cinegetic din cadrul Ocolului Silvic Drăgăşani în urma unei evaluări pe teren, la Şuşani  unde au constatat că paguba reprezintă: „Câteva fire de porumbi. Adică 0,4% din 51 de arii. Câţiva zeci de ştiuleţi de porumb”, a declarat Gheorghe Dinucă, directorul Gărzii Forestiere Vâlcea unei televiziuni locale, TV VTV.

În urma calculelor, a reieşit că păgubitului îi revine suma de 5,2 lei, fiindcă „la hectar trebuie să fie 70.000 de exemplare de porumb distruse”, a explicat aceeaşi sursă în ce constă criteriile pentru o despăgubire pe măsură.

Alături de alţi nemulţumiţi, proprietarul, care se consideră neîndreptăţit de cuantumul despăgubirilor primite, s-a adresat instanţei de judecată. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite