UPDATE FOTO Ravagiile furtunii de o noapte: linii electrice şi copaci la pământ, maşini răsturnate, oameni căzuţi în ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Straniu accident rutier produs în Râmnicu Vâlcea: două persoane încarcerate din cele trei victime ale unei maşini răsturnate
Straniu accident rutier produs în Râmnicu Vâlcea: două persoane încarcerate din cele trei victime ale unei maşini răsturnate

În noaptea de duminică spre luni, 23/24 iunie, cât Vâlcea s-a aflat sub atenţionare de Cod galben şi Cod portocaliu, au avut loc mai multe incidente în judeţ pentru care a fost nevoie de intervenţia forţelor specializate: linii de electricitate şi copaci, la pământ din cauza vântului, mii de consumatori fără curent electric, trafic blocat şi accidente rutiere.

GALERIE FOTO

Update, ora 09.45 Maşina implicată în noaptea de duminică spre luni în accidentul din Râmnicu Vâlcea era furată. În ea erau trei adolescenţi, unul dintre ei a decedat, iar ceilalţi doi sunt în stare gravă

- Ştirea iniţială - 

Pe timpul avertizărilor hidro-meteorologice de Cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică şi precipitaţii abundente, de azi - noapte, în Vâlcea s-au produs mai multe evenimente, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea.

La puţin timp după miezul nopţii, în jurul orei 00:15, s-a primit o alertă că mai mulţi copaci prăbuşiţi pe carosabil blochează total sau parţial drumul naţional care leagă municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, în dreptul localităţii Orleşti, pe DN 64. La fel s-a produs pe un alt drum naţonal din sudul judeţului, DN 67 B, la Mădulari, dar şi pe mai multe drumuri judeţene, la Grădiştea, Obislavu şi  Pesceana.

Au fost informate Serviciul de Drumuri Naţionale şi Regia de Drumuri Judeţene pentru luarea măsurilor care se impuneau, iar Garda de Intervenţie Drăgăşani a ajutat la îndepărtarea copacilor de pe şoseaua de centură a oraşului Drăgăşani, precum şi în comuna Orleşti.

Ulterior, în jurul orei 01:45, prin 112, a fost anunţat un accident rutier în municipiul Râmnicu Vâlcea. Un autoturism s-a răsturnat, şi a ajuns într-un şanţ extrem de îngust dintre un cap de pod şi o reţea de distribuţie a apei termice şi o alta de gaz. Mai multe persoane au rămas încarcerate în urma spectaculosului incident din sudul oraşului, motiv pentru care la faţa locului au fost prezente şi echipajele de pompieri de la Descarcerare şi SMURD ale Gărzii de Intervenţie Râmnicu Vâlcea. 

Două dintre cele trei victime: şoferul şi pasagerul din spatele acestuia nu au mai putut să iasă din maşină. „Pentru operaţiunea de descarcerare a fost necesară prezenţa unei autospeciale cu apă şi spumă în sprijin. Prin interventia promptă a pompierilor, s-a reuşit salvarea celor două persoane încarcerate”, au detaliat reprezentanţii ISU. 

După primirea îngrijirilor medicale preliminare, victimele acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, fiind predate în stare conştientă, pentru continuarea investigaţiilor.

Evenimentul s-a produs pe o stradă îngustă, paralelă cu calea ferată.

În acelaşi timp cu accidentul produs pe strada Aurelian Sacerdoţeanu din Râmnicu Vâlcea, un alt eveniment rutier a fost anunţat prin 112 în Drăgăşani, pe strada Tudor Vladimirescu. Aici, un biciclist a căzut de pe un pod în pârâul Pesceana. Un echipaj de pompieri al Gărzii de Intervenţie Drăgăşani l-a salvat pe om din apele crescute în urma precipitaţiilor ale Pesceanei, după ce biciclistul a suferit multiple traumatisme. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Drăgăşani pentru investigaţii suplimentare.

Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-au produs cele două accidente rutiere.

Tot în noaptea de duminică spre luni, din cauza fenomenelor meteorologice şi a vântului extrem de puternic, cu rafale de până la 90 km/h, mii de vâlceni au rămas fără energie electrică. Zece linii de electricitate şi 195 de puncte de transformare de pe raza întregului judeţ au avut de suferit. 5877 de consumatori din 20 de localităţi au rămas în beznă, prin întreruperea furnizării curentului electric: Ghioroiu, Zătreni, Livezi, Roşiile, Sineşti, Grădiştea, Ştefăneşti, Lădeşti, Stăneşti, Măciuca, Cernişoara, Oteşani, Creţeni, Amărăşti, Copăceni, Stroeşti, Lungeşti, Frânceşti, dar şi din oraşele Bezoi şi Călimăneşti.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite