Sute de oameni rămaşi fără electricitate, şcoli închise, copaci rupţi şi alunecări de teren în Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de vâlceni fără curent electric, o şcoală închisă, copaci pe drumuri, alunecări de teren în Vâlcea, Foto: IPJ Vâlcea
Sute de vâlceni fără curent electric, o şcoală închisă, copaci pe drumuri, alunecări de teren în Vâlcea, Foto: IPJ Vâlcea

Zăpada abundentă din ultimele 12 ore a făcut ca astăzi, 23 martie, în judeţul Vâlcea sute de consumatori să rămână fără curent electric, şcoala dintr-o localitate să fie închisă şi să se înregistreze o serie de alunecări de teren. A fost instituit Cod galben de ninsori în tot judeţul, până la ora 15.00.

În urma avertizărilor meteo de Cod Galben de vreme rea cu ninsori abundente, intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute, la nivelul Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea s-au înregistrat o serie de probleme. 

Furnizarea de energie electrică pe linia de 20 kV Horezu – Pietreni, s-a întrerupt în 7 puncte. 252 de consumatori, din oraşul Horezu au rămas fără curent electric. În acest moment, se lucrează de personalul specializat al societăţii de distribuţie a energiei electrice pentru remedierea avariilor.

La o şcoală din Păuşeşti - Otăsău cursurile au fost suspendate, aproximativ 200 de elevi rămânând astăzi acasă. 

Circulaţia rutieră a fost afectată în urma precipitaţiilor abundente şi a reactivării unor alunecări de teren. 

Pe D.J. 703F Fedeleşoiu – Runcu – Cepari, pe mai multe porţiuni de drum s-au observat deplasări de teren care au afectat platforma drumului, cum s-a întâmplat la km 7 + 350 m, spre exemplu, pe o lungime de aproximativ 17 metri şi aproximativ 1 metru sub platformă. 

Traficul rutier se desfăşoară cu restricţii de viteză pe ambele sensuri de circulaţie. Gardul adiacent drumului mai sus menţionat a fost afectat pe o lungime de aproximativ 20 metri, iar terenul aflat în aval de drum pe o suprafaţă de cca. 0,1 ha.

La km 7+450, s-au costatat fisuri în asfalt pe aproximativ 30 metri, precum şi la rigola adiacentă acesteia.

Alunecări de teren s-au înregistrat şi în comuna Dăeşti, pe DC 13 Sălătrucel – Şerbăneşti, în punctul „La Boulean”. Platforma drumului asfaltată a fost afectată pe 15 metri lungime şi o lăţime de aproximativ 0,5 metri. Traficul rutier se defăşoară pe ambele sensuri cu semnalizare rutieră corespunzătoare.

A mai fost afectat şi un adăpost animale, gardul pe o lungime de aproximativ 10 metri, precum şi o livadă în suprafaţă de 0,06 ha, unde s-au constatat fisuri şi crăpături.

Pe DC 14 Dăngeşti – Surdoiu, în punctul „Poiana cu Rugi – Cumpana”, din Berislăveşti, alunecările au afectat platforma drumului şi rigolele adiacente acestuia,  pe o lungime totală de 700 m.

În comuna Măldăreşti, sat Măldăreşti de Jos, în punctul „Poiana Lungă”, platforma drumului comunal DC 140 şi reţea electrică de înaltă tensiune sunt de asemenea în pericol.

Un tir a rămas în pană pe centura oraşului Călimăneşti, iar un altul la km 202 între Călimăneşti şi Brezoi.

În Râmnicu Vâlcea, şoseaua de centură, pe o porţiune de 2 km, s-a blocat total, în jurul orei 11:00, drumul pentru deszăpezire. Coloanele pe această arteră, pe sensul de mers Piteşti - Râmnicu Vâlcea, sunt de peste 1 km. 

De asemenea, în staţiunea Băile Olăneşti, în apropierea Spitalului Elias, un brad căzut pe carosabil a blocat circulaţia pe ambele sensuri.   

Pe căile rutiere naţionale şi judeţene se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant pentru menţinerea căilor rutiere în stare de practicabilitate. 

„Pe această cale, facem apel la participanţii la trafic să nu plece la drum dacă nu este neapărat necesar şi dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător”, declară autorităţile vâlcene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite