Râmnicu Vâlcea: Propuneri pentru petrecerea timpului liber în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni
Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni

Vâlcenii se pot relaxa mergând la cinematograf sau pot vizita Muzeul Satului de la Bujoreni.

ASTĂZI, ORA 20.00


Păcatele unui poliţist la Cinema Ostroveni


La Cinematograful Ostroveni rulează în această seară filmul „Păcatele unui poliţist". Terence McDonagh (Nicolas Cage) este promovat locotenent după ce salvează un om în timpul uraganului Katrina. Actul său de eroism nu are niciun efect pozitiv asupra vieţii lui Terence, pentru că îl lasă cu o afecţiune a spatelui. Un an mai târziu, Terrence începe o luptă pe cont propriu împotriva unui traficant de droguri.

MÂINE, ORA 10.00


Muzeul de Artă Casa Simian


Iubitorii de cultură pot admira mâine expoziţia permanentă de la Muzeului de Artă Casa Simian. Pot fi văzute lucrări de valoare de pictură şi de sculptură românească, aparţinând unor artişti de renume de la sfârşitul secolului al XIX-lea, realizate de: Nicolae Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Ipolit Strambu , Sava Hentia, Ion Georgescu, F.Storck. Muzeul deţine şi lucrări din prima jumatate a secolului XX.

MÂINE, ORA 16.00


Relaxare la Muzeul Satului de la Bujoreni


Vizitatorii pot admira 45 de gospodării, mobilate cu peste 8.500 de piese realizate prin mijloace tradiţionale la Muzeul Satului Vâlcean. Turiştii pot vizita o şcoală primară şi două biserici de lemn. Totul este prezentat evolutiv de la stâna din zona montană, până la casa din vatra satului cu una sau mai multe încăperi. Frumoase sunt casele cu foişor din zona Horezu şi gospodăriile de viticultori din Drăgăşani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite